ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισπανία εναντίον Ιταλίας για το μεγάλο τρόπαιο

Ολοκληρώνεται απόψε το EURO 2012

Μετά από τρεις εβδομάδες αγώνων και 16 φιναλίστ, το EURO 2012 έφτασε στο τέλος του, καθώς την Κυριακή το βράδυ (21:45 ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί στο Κίεβο, ο τελικός της διοργάνωσης, ανάμεσα στην κάτοχο του τίτλου, Ισπανία και την Ιταλία.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 60.000 θέσεων Ολυμπιακό στάδιο και διαιτητής θα είναι ο Πορτογάλος, Πέρδο Προένσα.

Οι Ισπανοί έφτασαν στον τελικό δικαιολογώντας τον τίτλο του φαβορί και παρά τις επιλογές του Βιθέντε ντελ Μπόσκε, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική.

Ο έμπειρος τεχνικός προτιμά να παρατάσσει τους «φούριας ρόχας» χωρίς «καθαρόαιμο» επιθετικό, στηριζόμενος στο ταλέντο των μεσοεπιθετικών που διαθέτει.

Με τον Σίλβα στην κορυφή και τον Ινιέστα δεύτερο σέντερ φορ, ο ντελ Μπόσκε κερδίζει επιπλέον παίκτες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, όπου η Ισπανία κυριαρχεί σε κάθε αγώνα.

Με τον γνώριμο πλέον τρόπο ανάπτυξης, που έχει ως βασικό στοιχείο τις αδιάκοπες εναλλαγές της μπάλας, μέχρι να βρεθεί κενός χώρος για την κάθετη ή την παράλληλη μπαλιά στην αντίπαλη περιοχή, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές, επιβάλουν τον ρυθμό τους και… σχεδόν πάντα φθάνουν στην νίκη.

Ο Τσάβι με τον Τσάμπι Αλόνσο και τον Φάμπρεγας ηγούνται στην μεσαία γραμμή, ενώ Πικέ, Σέρχιο Ράμος και Κασίγιας, αποτελούν εγγύηση στα μετόπισθεν.

Από την πλευρά τους, οι Ιταλοί που έκαναν την έκπληξη -για τους άλλους αφού οι ίδιοι ασφαλώς και πιστεύουν στην ομάδα τους – έφτασαν στον τελικό αποκλείοντας το έτερο φαβορί, που ήταν η Γερμανία.

Ο Τσέζαρε Πραντέλι βασίστηκε κυρίως σε παίκτες της Γιουβέντους, που αποτελούν τον «κορμό», ενώ ο Αντρέα Πίρλο δεσπόζει στην μεσαία γραμμή και ο Μάριο Μπαλοτέλι, αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα.

Στον αντίποδα, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, προσδίδει σταθερότητα και ασφάλεια στους συμπαίκτες του, παραμένοντας ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο.

Με δεδομένο ότι είναι ο τελικός της διοργάνωσης, κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε ιδιαίτερο θέαμα.

Όπως συνέβη και στον αγώνα των ομίλων (σκορ 1-1) οι δύο ομάδες, αναμένεται να αναλωθούν στην προσπάθεια τους να ελέγξουν την μεσαία γραμμή και τον ρυθμό της αναμέτρησης, προσπαθώντας να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους αντίπαλους επιθετικούς.

Κι εφόσον επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη εκτίμηση, όποια ομάδα καταφέρει να διασπάσει την αμυντική λειτουργία της άλλης και να σκοράρει, θα βρεθεί πιο κοντά στην κατάκτηση του τροπαίου.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πικέ, Άλμπα, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Μπούσκετς, Σίλβα, Φάμπρεγας, Ινιέστα.

ΙΤΑΛΙΑ (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μπαλτζαρέτι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Μαρκίζιο, Μοντολίβο, Ντε Ρόσι, Μπαλοτέλι, Κασάνο.

(in.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις