ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Μάξιμου με τον Γεωπονικό Σύλλογο

Συνάντηση είχε  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο είχε  το Δ.Σ του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το γεωπονικό κλάδο και την αγροτική παραγωγή.

Η συζήτηση περιελάμβανε θέματα της ΝΕΑ ΚΑΠ καθώς και  τις αποφάσεις που πρέπει να λάβει η χώρα μας   και τονίστηκε  έντονα ο ρόλος του γεωπόνου-συμβούλου στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Τέθηκαν θέματα των πάγιων ετήσιων προσλήψεων γεωπόνων  και ενεργοποίησης της λίστας  στον ΕΛΓΑ καθώς και της διασφάλισης των υπογραφών των γεωπόνων σε οποιοδήποτε επενδυτικό και  αγροπεριβαλλοντικό πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.

Επιπρόσθετα τέθηκαν θέματα στην ανάγκη τόνωσης της ρευστότητας της αγοράς, εξειδικευμένα θέματα φυτοπροστασίας-εγκρίσεις φυτοπροστατευτικών προϊόντων σε υφιστάμενες(βαμβάκι, μήλο) καθώς και αναπτυσσόμενες καλλιέργειες.

Ο Γεωπονικός Σύλλογος χαιρέτισε την απόφαση για μεταφορά του ΕΦΕΤ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Λαρισας θα αποστείλει στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τις προσεχείς μέρες εκτενέστερο υπόμνημα για θέματα που αφορούν το γεωπονικό κλάδο και την αγροτική παραγωγή

Συζητήθηκε πως η αναβάθμιση είτε του γεωπόνου ιδιώτη είτε του  γεωπόνου του δημοσίου αποτελεί απαραίτητο αίτημα του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Σοφολόγης Δημήτρης, και τα μέλη Καραστέργιος Ιωαννης, Τσινούλης Γεωργιος, Παναγούλης Χρηστος, Ραμνιώτης Ιωάννης, Τζέμος Δημήτριος και η πρωην Πρόεδρος του Συλλόγου Φυτιλή Χριστίνα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις