ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προσπάθειες για την προσέλκυση Ρώσων τουριστών στη Μαγνησία

Κάποιοι αναμένονται φέτος αλλά οι προσδοκίες μετατίθενται για το 2013

Αισθητά αυξημένη είναι η κίνηση τουριστών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα, καθώς εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι η αύξηση στο τέλος της φετινής σεζόν μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 20%.

Στη χερσαία Μαγνησία ωστόσο αυτός ο στόχος, τουλάχιστον για φέτος, είναι ανέφικτος.

Οι όποιες προσδοκίες μετατίθενται για το 2013 και εφόσον προηγηθούν ενέργειες οι οποίες κρίνονται εκ των ων ουκ άνευ για την έλευση τουριστών κυρίως από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Μία από τις ενέργειες αυτές είναι μία σειρά από προωθητικές δράσεις για τη λειτουργία από το καλοκαίρι του 2013 αεροπορικής γραμμής από τη Ρωσία με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Μία αεροπορική σύνδεση η οποία θα έλθει να ολοκληρώσει το θετικό κλίμα μέσα στο οποίο έγιναν οι συναντήσεις που ξεκίνησαν πέρυσι τον Ιούλιο με τη φιλοξενία πέντε Ρώσων δημοσιογράφων στους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας, οι οποίοι με μία σειρά από εγκωμιαστικά άρθρα και ρεπορτάζ προλείαναν το έδαφος για την έλευση των πρώτων Ρώσων τουριστών στην περιοχή μας. Όχι περισσότεροι από εκατό.

Φέτος το Φεβρουάριο η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχώρησε σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Μαγνησίας και Λάρισας, των Επιμελητηρίων Μαγνησίας και Λάρισας και του Δήμου Βόλου σε μία στοχευμένη εκδήλωση στις 21 Φεβρουαρίου στη Μόσχα, όπου έγινε παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, με τα όποια αποτελέσματα να μετατίθενται για το 2013. Ωστόσο οι πρώτες αφίξεις έχουν ξεκινήσει από φέτος. Ήδη εκατό περίπου Ρώσοι τουρίστες έχουν έλθει μέχρι τώρα στη χερσαία Μαγνησία, ενώ άλλοι 200 εκτιμάται ότι θα έλθουν τον προσεχή Σεπτέμβριο .

Προορισμός των Ρώσων τουριστών είναι το Πήλιο και τα Μετέωρα. Οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών στην περιοχή μας γίνεται σε μικρά γκρουπ που προτιμούν κυρίως τον Αι-Γιάννη και την Πορταριά για 10 – 14 μέρες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κ. Λεβέντης σημειώνει ότι οι Ρώσοι τουρίστες που έρχονται στην περιοχή είναι ηλικίας 30- 40 ετών, με υψηλό μορφωτικό και οικονομικό επίπεδο , καθώς οι περισσότεροι είναι στελέχη επιχειρήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε Ρώσος τουρίστας από αυτούς που έρχονται στην περιοχή μας δαπανά 700 – 800 ευρώ την εβδομάδα για διαμονή και σίτιση, ενώ οι συνήθεις ενασχολήσεις τους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο Πήλιο είναι πεζοπορίες, μαθήματα γιόγκα και μαθήματα… μαγειρικής!!!

(Εφημερίδα «Ταχυδρόμος»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις