ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εκσυγχρονίζεται το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ

 

Τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του κτιρίου του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε σήμερα την έγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου : «Εκσυγχρονισμός Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων», συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη περίοδο, όπου ο πολίτης στρέφεται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία, τώρα είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς αυτούς. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε έμπρακτα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του θεραπευτηρίου, ώστε αυτό να μπορέσει να επιτελέσει το έργο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Αντικείμενο του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του κτιρίου του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, επιφάνειας 4.700 m2, πλην του κτιρίου επιφανείας περίπου 500 m2, το οποίο χρησιμοποιούνταν για την διαμονή των νοσοκόμων. Το κτίριο είναι ισόγειο, αποτελούμενο από το κεντρικό τμήμα και τέσσερις πτέρυγες. Το κεντρικό του τμήμα περιλαμβάνει την είσοδο με αναμονή, τους χώρους διοίκησης καθώς και τους χώρους δραστηριοτήτων των ασθενών (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια απασχόλησης). Περιλαμβάνει επίσης χώρους εξυπηρέτησης (μαγειρεία, αποθήκες) όπως και τους χώρους ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Το υπόλοιπο τμήμα αποτελείται από τις τέσσερις πτέρυγες, όπου περιλαμβάνονται τα δωμάτια των ασθενών με τους χώρους υγιεινής.

Ο εκσυγχρονισμός  των εγκαταστάσεων αφορά κυρίως σε :

-λειτουργικές παρεμβάσεις εντός του κτιρίου με αναδιαρρύθμιση ορισμένων χώρων και εκτός του κτιρίου με την δημιουργία χώρων ανάπαυσης και αναψυχής για την καλύτερη λειτουργία και την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

-επίλυση των παρουσιαζομένων σήμερα προβλημάτων στο κτίριο, με εργασίες εκσυγχρονισμού και βελτιώσεις.

-βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς του κτιρίου με στόχο την εξοικονόμηση της ενέργειας  και την βελτίωση των συνθηκών περιβάλλοντος.

Φορέας υλοποίησής του έργου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον Κύριο του έργου που είναι το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων.

Μετά την έγκριση αυτή, αναμένεται άμεσα η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων Περιφέρειας Θεσσαλίας – Δ/νση Τεχνικών Έργων, για την ανάθεση και εκτέλεση του έργου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις