ΛΑΡΙΣΑ

8 στους 10 Λαρισαίους πληρώνουν φόρο φέτος!

Θεαματική είναι η αλλαγή των δεδομένων στην ετήσια φορολογία των Λαρισαίων φέτος αφού ελάχιστοι θα είναι εκείνοι που θα δουν πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα από την εφορία.

Όπως εξήγησε στο onlarissa.gr ο Λαρισαίος Λογιστής Νίκος Νάτσιος (φωτό), «φέτος οι οκτώ στους δέκα θα πληρώσουν φόρο ενώ πέρυσι τα νούμερα αυτά ήταν σχεδόν αντίστροφα»!

Μετά το περυσινό «ναυάγιο» του υπουργείου Οικονομικών με τις αποδείξεις που χρειάστηκε να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ σε επιστροφές φόρου, φέτος η δραματική μείωση του αφορολόγητου και η αντίστοιχη αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης, θα πάρουν… πίσω τα περυσινά και μάλιστα με… τόκο!

Σε… δεινή θέση και οι λογιστές οι οποίοι έρχονται καθημερινά με εξαγριωμένους πολίτες οι οποίοι βλέπουν την εκκαθάριση φόρου να τους βαρύνει με αρκετές χιλιάδες ευρώ, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως εξηγεί ο κ. Νάτσιος «οι ακρότητες στο φορολογικό σύστημα και οι συνεχείς αλλαγές δείχνουν πως δεν υπάρχει σταθερό σχέδιο για ένα φορολογικό σύστημα με δικαιοσύνη. Απλά, πρσθέτει, λαμβάνονται αποσπασματικά φοροεισπρακτικά μέτρα».

Ενδεικτικό αυτής της τακτικής είναι το παράδειγμα Λαρισαίου που για επιπρόσθετο εισόδημα ύψους 500 ευρώ από ενοίκια, θα πληρώσει επιπλέον φόρο 600 ευρώ!

Απίθανα πράγματα σε μία χώρα που ναι μεν βασιλεύει η φοροδιαφυγή, αλλά το κράτος με τα μέτρα που παίρνει ουσιαστικά «σπρώχνει» τους πολίτες προς την αμαρτία…

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις