ΛΑΡΙΣΑ

Το Επιμελητήριο Λάρισας στο φεστιβάλ Taste of London του Λονδίνου

Το Eπιμελητήριο Λάρισας, στο πλαίσιο της δραστηριότητας που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια για βελτίωση της εικόνας της Ελλάδος στο εξωτερικό, ενίσχυση της εξωστρέφειας, ανάπτυξη των εξαγωγών και τόνωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας,  συμμετείχε στην προσπάθεια που έγινε από τη Sopexa με το Taste like Greece να ενταχθεί η Ελλάδα για πρώτη φορά στη μεγάλη γαστρονομική διοργάνωση του Taste of London 2012 (9η διοργάνωση) στο κέντρο του Λονδίνου, ένα μήνα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το φεστιβάλ Τaste of London, που πραγματοποιήθηκε από 21-24/7/2012 στο Regent’s Park, τη μεγαλύτερη περιοχή πρασίνου στο κεντρικό Λονδίνο  και  προσέλκυσε περίπου 100.000 επισκέπτες, είχε σκοπό να αναδείξει τη βρετανική και τη διεθνή κουζίνα με συμμετοχές από πολλές χώρες, όπως Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βραζιλία, Ταϊλάνδη και φυσικά την Ελλάδα και φιλοξένησε κορυφαίους αρχιμάγειρες διεθνούς φήμης. Μεταξύ άλλων, αξίζει να αναφέρουμε τους Jamie Oliver, Andy Harris, και Tonia Buxton καθώς και τον Ελληνα chef και κριτή στο «Master Chef» Δημήτρη Σκαρμούτσο . Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 40 από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου και πάνω από 200 παραγωγοί που είχαν την δυνατότητα να εκθέσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Στην ελληνική αγορά «Taste Like Greece» στήθηκαν μικρά παραδοσιακά παντοπωλεία με πάγκους και ράφια απ’ όπου οι παραγωγοί κερνούσαν και πουλούσαν στη λιανική  τα ελληνικά προϊόντα. Δημιουργήθηκε μια εικόνα αυθεντικά ελληνική, γιορτινή που κινητοποίησε συναισθηματικά το κοινό και το έκανε να «ταξιδέψει» στη χώρα μας.

Στόχος της ελληνικής συμμετοχής ήταν να προωθήσει τα  ελληνικά προϊόντα και την Ελλάδα ως τουριστικό και γαστρονομικό προορισμό, να ανατρέψει την αρνητική δημοσιότητα για τη χώρα μας και να υπενθυμίσει σε όλους ότι η Ελλάδα αποτελεί τη γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού, των Αγώνων, της Δημοκρατίας, της υγιεινής μεσογειακής διατροφής αλλά και έναν τόπο ηλιόλουστο, με μοναδικούς τουριστικούς προορισμούς, που προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες.

Πιο αναλυτικά με τη φιλοξενία της προωθητικής ενέργειας Τaste like Greece  από το Taste οf London διασφαλίστηκαν τα παρακάτω – ανταποδοτικά oφέλη:

1. Προώθηση της Ελλάδας και των ελληνικών προϊόντων σε ένα εξαιρετικά στοχευμένο κοινό.

2. Προβολή στα βρετανικά Μ.Μ.Ε αλλά και δυναμική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

3. Προβολή του Τaste like Greece στο opening ceremony, που έλαβε χώρα στις 20 Ιουνίου, με προσκεκλημένους 500 περίπου δημοσιογράφους, εισαγωγείς και αρχιμαγείρους.

4. Πραγματοποίηση γευσιγνωσιών αλλά και παρουσιάσεων στο Taste of London, VIP Lounge, το οποίο επισκέφθηκαν 9.000 επίτιμοι προσκεκλημένοι.

5. Παρουσίαση του Τaste of Greece, μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του tastefestivals.com

6. Αποστολή ενημερωτικού δελτίου για την Ελλάδα και τους ελληνικούς προορισμούς,  σε 120.000 μέλη του Taste of London.

 

Το Επιμελητήριο Λάρισας συμμετείχε με τις κάτωθι 4 επιχειρήσεις –μέλη του:

–       KATΣΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. (ούζο –τσίπουρο Τιρνάβου)

–       ΚΑΤΣΟΥΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΦΙΛΥΡΑ (παραδοσιακές σαλάτες σε βαζάκια)

–       ΜΠΙΖΙΟΣ  Α.Ε. (τυροκομείο)

–       PETRA JEWELS (κοσμήματα φτιαγμένα από φύλλο ελιάς επάργυρα ή επίχρυσα)

και κάποιες από αυτές συνήψαν και επιχειρηματικές συμφωνίες.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο Αντώνης Κατεπόδης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις