ΛΑΡΙΣΑ

«Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η εφαρμογή της συμφωνίας Μπόλκενσταιν»!

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Λάρισας σχολιάζει την είδηση περί εικονικής μεταδημότευσης μελών του στη Βουλγαρία

Ειδικότερα, στην σημερινή ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφέρονται τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες «έπαιξε» στον Τύπο και την τηλεόραση η είδηση που βγήκε από την καταγγελία της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων στον Επισιτισμό – Τουρισμό και ξενοδοχεία, ότι επισιτιστική επιχείρηση της Λάρισας «βολιδοσκόπησε» τους εργαζόμενους, αν δέχονται να «μεταναστεύσουν» η επιχείρηση και οι ίδιοι «εικονικά» στη Βουλγαρία και να ασφαλιστούν στον εκεί ασφαλιστικό οργανισμό με την μεσολάβηση δουλεμπορικού γραφείου.

Η είδηση δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία» για το ταξικό σ. κ. είναι η εφαρμογή της συμφωνίας Μπολκενστάϊν, που ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο με υποχρεωτική εφαρμογή από τα κράτη μέλη και με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Εντάσσεται στο πλέγμα των νόμων για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που καταχτήθηκαν από την εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες.

Τι δεν «έπαιξε» ακόμα; Ότι η ασφάλιση εκεί ακολουθεί τους μισθούς Βουλγαρίας, ότι η εργοδοσία θέλει την εργατική τάξη συνένοχη στην καταστροφή, στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Θέλει την εργατική τάξη ανεχτική στην εξαθλίωση, στη φτώχεια, με τον πήχη των απαιτήσεών της στο μηδέν. Ανεχτική στον εφιάλτη που ζούμε και μεγαλώνει.

Το ταξικό σ. κ., το ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους τώρα, χωρίς χάσιμο πολύτιμου χρόνου, να αποβάλλουν τις αυταπάτες, την αναμονή, την ανοχή που καλλιέργησαν προεκλογικά τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και συνεχίζουν με την συγκρότηση και στήριξη της νέας συγκυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού θα σηκώσουν το μπόι τους και οργανωμένοι στους χώρους εργασίας και κατοικίας να συγκρουστούν με τους εκμεταλλευτές τους, τα μονοπώλια, να σταματήσουν την επίθεση και να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν.

Οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου στη Λάρισα, με το Συνδικάτο του Επισιτισμού – Τουρισμού θα δώσουν την μάχη της ενημέρωσης, της οργάνωσης, μπρος και στη νέα 48ωρη απεργία του κλάδου 10-11 Ιούλη.

ΕΜΠΡΟΣ, να διώξουμε την ανοχή, την αναμονή, τις αυταπάτες και το φόβο της απόλυσης. Κανένας μόνος του, όλοι για έναν και ένας για όλους.

Να υπογραφούν κλαδικές Σ.Σ.Ε. χωρίς μείωση μισθών και δικαιωμάτων».

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις