ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μάχη ανόδου στην Τσαριτσάνη

Ο Οικονόμος αντιμετωπίζει τη Νίκη Βόλου για μια θέση στη Football League

Μια από τις κρισιμότερες μάχες της ένδοξης ιστορίας του δίνει σήμερα στο «Γιώργος Μητσιμπόνας» στην Τσαριτσάνη ο Οικονόμος, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στις 18:30 στο θεσσαλικό ντέρμπι τη Νίκη Βόλου, σε ένα παιχνίδι που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον από κάθε άποψη.

Ο αγώνας διεξάγεται στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ ανόδου της Football League 2 και οι «Πράσινοι» μετά την παλικαρίσια νίκη την περασμένη Δευτέρα στη Ζάκυνθο, μπήκαν πολύ γερά στη διεκδίκηση της ανόδου και πολλά θα εξαρτηθούν για τη συνέχεια, από τη σημερινή αναμέτρηση.

Με νέο… τρίποντο το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Τσαριτσάνης θα περάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μετά ο καταξιωμένος τεχνικός Γιώργος Καλτέκης ως καλός… καπετάνιος ξέρει πολύ καλά πως θα οδηγήσει το πλοίο στο λιμάνι που ονειρεύονται οι… πλοιοκτήτες του, ο Γιάννης Τόλιος με τον Γιάννη Μπέη που έχουν δώσει τα πάντα για τον αγαπημένο τους Οικονόμο.

Σήμερα όλοι οι δρόμοι… οδηγούν στην Τσαριτσάνη και αξίζει αυτή την ομάδα να τη βοηθήσουν όχι μόνο οι φίλοι της ιστορικής κωμόπολης, αλλά και φίλαθλοι από όλο το νομό, γιατί μια πιθανή άνοδο θα σημάνει πολλά για το λαρισινό ποδόσφαιρο.

Οι ποδοσφαιριστές λοιπόν που ήδη έχουν κάνει την υπέρβαση και αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακή η φετινή τους πορεία από την αρχή της σεζόν, θα δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν από τον εαυτό τους και να ικανοποιήσουν τους φίλους του ποδοσφαίρου, που θα βρεθούν στο μικρό αλλά πολύ φιλόξενο γήπεδο «Γιώργος Μητσιμπόνας», όπου αναμένεται ότι δεν θα πέφτει… καρφίτσα.

Αναμφισβήτητα θα είναι πολύ δύσκολη η αποστολή απέναντι σε μια ομάδα που έχει τη δική της ιστορία, αλλά ο Οικονόμος έχει δείξει τη φετινή σεζόν ότι σέβεται και υπολογίζει όλους τους αντιπάλους του, όμως δεν φοβάται κανένα, παρά μόνο τον… κακό του εαυτό.

Η ψυχολογία θα είναι ανεβασμένη μετά το μεγάλο διπλό στο νησί του Ιονίου την πανέμορφη Ζάκυνθο, όμως τον Γιώργο Καλτέκη αυτό που τον προβληματίζει είναι η κούραση από το μακρινό ταξίδι.

Το ευχάριστο είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του τόσο τον Χρήστο Οικονόμου όσο και τον Ζόραν Λενβάιτς που επανέρχονται και θα παίξουν στην αρχική ενδεκάδα, ενώ θα απουσιάσουν ο Ηλίας Καραγιάννης που αποβλήθηκε με δυο κίτρινες στην αναμέτρηση με τη Ζάκυνθο, όπως και οι τραυματίες Πούτας, Νούσιας, Κορομπίλιας που ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας. Απών θα είναι και ο Γασπαράτος.

Για την ενδεκάδα ο κ. Καλτέκης θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή και στην αποστολή που συγκροτήθηκε μετά τη χθεσινή απογευματινή προπόνηση που έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα, συμπεριλήφθησαν οι παρακάτω 21 παίκτες: Πίτκας, Γκικούδης, Μπαχτσιβάνος, Οικονόμου, Λεβνάιτς, Τσιανάκας, Πρικάκης, Φλώρος, Μπανούσης, Νικούλης, Κέρι, Παλάσκας, Βούλγαρης, Κουλτσάκης, Καράμπελας, Μπαλής, Παπαϊωάννου, Λιλοράρι, Γκαραγκούνης, Παπακωνσταντίνου και Αγγελίνας.

ΚΟΜΠΛΕ Η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Κομπλέ θα παραταχθεί η Νίκη Βόλου, ο τεχνικός Περικλής Αμανατίδης, δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά κανένα πρόβλημα, καθώς ο Αναστασίου που είναι τραυματίας δεν υπολογίζεται σε όλα τα πλέι οφ, ενώ ο Δεληζήσης ο οποίος συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες θα εκτίσει την ποινή του σε επόμενα παιχνίδια.

Πιθανό σχήμα με το οποίο θα ξεκινήσει η ομάδα της Νέας Ιωνίας τη σημερινή αναμέτρηση είναι (4-5-1): Τερματοφύλακας θα παίξει ο Βούρας, δεξιά στην άμυνα ο Στουρνάρας και αριστερά ο Λαμπρόπουλος, τα δυο στόπερ θα είναι ο Χολέβας με τον Δεληζήση, αμυντικά χαφ θα παίξουν ο Ριζογιάννης με τον Παπατζίκο ή τον Κυριακίδη, πιο μπροστά τους θα είναι ο Λαζαρίδης δεξιά, ο Παυλίδης αριστερά και ο Διαμαντίδης στον άξονα, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Πουλάκος.

(Εφημερίδα «Ελευθερία»/ Ρεπορτάζ : Χρήστος Αρχοντούλης) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις