Χωρίς Σαμαρά, Βενιζέλο και Παπανδρέου η ορκωμοσία της Βουλής

Δημοσιεύθηκε στις: 28 Ιουνίου 2012, 14:15

Δεν φίλησαν το σταυρό του Αρχιεπισκόπου ο Αλέξης Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η ορκωμοσία των νέων βουλευτών. Για πρώτη φορά από την τελετή απουσίαζε ο πρωθυπουργός, αφού οι γιατροί δεν επέτρεψαν στον Αντώνη Σαμαρά -που πρόσφατα χειρουργήθηκε- να μεταβεί στη Βουλή.

Εκτός όμως από τον πρωθυπουργό, από την ορκωμοσία απουσίαζαν και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο υπουργός Ανάπτυξης και υποδομών Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι οποίοι βρίσκονται στις Βρυξέλλες και συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρώτος τη τάξει υπουργός που εκπροσώπησε την κυβέρνηση ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Απόντες ήταν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, οι οποίοι βρίσκονται επίσης στις Βρυξέλλες.

Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέβηκε στα έδρανα για τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Αλέξης Τσίπρας δε φίλησε το σταυρό, έσκυψε απλώς το κεφάλι, ενώ η γενική γραμματέας της Αλέκας Παπαρήγας χαιρέτισε δια χειραψίας τον Αρχιεπίσκοπο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ