ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς Σαμαρά, Βενιζέλο και Παπανδρέου η ορκωμοσία της Βουλής

Δεν φίλησαν το σταυρό του Αρχιεπισκόπου ο Αλέξης Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η ορκωμοσία των νέων βουλευτών. Για πρώτη φορά από την τελετή απουσίαζε ο πρωθυπουργός, αφού οι γιατροί δεν επέτρεψαν στον Αντώνη Σαμαρά -που πρόσφατα χειρουργήθηκε- να μεταβεί στη Βουλή.

Εκτός όμως από τον πρωθυπουργό, από την ορκωμοσία απουσίαζαν και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο υπουργός Ανάπτυξης και υποδομών Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι οποίοι βρίσκονται στις Βρυξέλλες και συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρώτος τη τάξει υπουργός που εκπροσώπησε την κυβέρνηση ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Απόντες ήταν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, οι οποίοι βρίσκονται επίσης στις Βρυξέλλες.

Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέβηκε στα έδρανα για τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Αλέξης Τσίπρας δε φίλησε το σταυρό, έσκυψε απλώς το κεφάλι, ενώ η γενική γραμματέας της Αλέκας Παπαρήγας χαιρέτισε δια χειραψίας τον Αρχιεπίσκοπο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις