ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τέσσερις μήνες έχουν να καθαριστούν τα Δικαστήρια του Βόλου!

Οι υπάλληλοι αποφάσισαν αποχή διαμαρτυρόμενοι για την έντονη δυσοσμία …

Εικόνες που δεν αρμόζουν σε δικαστικό μέγαρο, κοινόχρηστοι χώροι, γραφεία και τουαλέτες σε απελπιστική κατάσταση από την παρατεταμένη έλλειψη καθαριότητας και σημεία που αποτελούν εστίες μόλυνσης…

Στα Δικαστήρια του Βόλου η δυσωδία, μετά τη λήξη των συμβάσεων για την καθαριότητα του κτηρίου, έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Οι χώροι των Δικαστηρίων έχουν να δουν σφουγγαρόπανο από τον περασμένο Φεβρουάριο. Υπάλληλοι, μέσα στον μεγάλο όγκο εργασίας, αναγκάζονται να πιάνουν σκούπα και φαράσι στο σχόλασμα.

Πρόχειρες ανακοινώσεις αναρτήθηκαν διάσπαρτες στους διαδρόμους, ζητώντας την προσοχή των επισκεπτών των δικαστηρίων να μην προκαλείται ακαταστασία, ελλείψει καθαριστριών. Η υπομονή, όμως, των δικαστικών υπαλλήλων εξαντλήθηκε.

Χθες το μεσημέρι σε γενική συνέλευση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή από την εργασία τους, αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή, από τις 9 έως τις 10 π. μ.

Στη διάρκεια της αποχής θα συγκαλείται γενική συνέλευση.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν ταυτόχρονα να προβούν σε καταγγελία στο Υγειονομικό για τους κινδύνους στη δημόσια υγεία που δημιουργεί η μη καθαριότητα των Δικαστηρίων, από όπου διέρχονται εκατοντάδες πολίτες καθημερινά.

Τις εργασίες καθαριότητας ανέλαβε συνεργείο εργολάβου, πριν από δύο χρόνια, όταν οι δύο τελευταίες μόνιμες καθαρίστριες συνταξιοδοτήθηκαν. Η σύμβαση έληξε στο τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου και έκτοτε κάθε εικόνα καθαριότητας των γραφείων και των αιθουσών, ακόμη και των δημόσιων τουαλετών εξέλιπε.

Το κόστος της εργολαβίας καθαριότητας για το 2011 στα Δικαστήρια του Βόλου ήταν 35.000 ευρώ. Για το 2012 το κονδύλι που έχει δοθεί για την καθαριότητα για όλη τη Θεσσαλία είναι μόλις 40.000 – 45.000 ευρώ.

Η αρμοδιότητα κατανομής δόθηκε φέτος από το υπουργείο σε τριμελή επιτροπή του Εφετείου Λάρισας και με την κατεύθυνση η σύμβαση για την καθαριότητα των δικαστικών μεγάρων να υπογραφεί σε πανθεσσαλικό επίπεδο.

Στη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα είτε υπάρχει μόνιμο προσωπικό, είτε οι συμβάσεις λήγουν σε ένα ή δύο χρόνια!

Οι δικαστικοί υπάλληλοι στο Βόλο, ούτε να σκεφτούν δεν θέλουν ότι η καινούργια πανθεσσαλική σύμβαση θα υπογραφεί μετά από δύο χρόνια.

Το κονδύλι για τον καθαρισμό των Δικαστηρίων του Βόλου -του μοναδικού δικαστικού κτηρίου στη Θεσσαλία που έχει εγκαταλειφθεί- παραμένει επί μήνες μπλοκαρισμένο από το Εφετείο Λάρισας, από όπου δεν φαίνεται, παρά τις πιέσεις, να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να λυθεί το σοβαρότατο πρόβλημα, που απέχει αρκετά μακριά τους και δεν έχει χτυπήσει τη δική τους πόρτα.

(Εφημερίδα «Ταχυδρόμος») 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις