ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο «Γιατρός με το στανιό» στην αυλή του Μύλου

Τελικά οι παραστάσεις με την περίφημη κωμωδία του Μολιέρου  «Γιατρός με το Στανιό» θα  αρχίσουν στις 5 Ιουλίου  και συγχρόνως θα εγκαινιασθεί το νέο θερινό θέατρο  «Αυλή του Μύλου» που βρίσκεται στον χώρο του «Μύλου του Παππά» .

Οι πρόβες και οι εργασίες για τη διαμόρφωση του θεάτρου συνεχίζονται ακούραστα.

Τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων,   η Υπηρεσία πρασίνου του Δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο  πρασίνου  κ. Αρη Γαλάτο, τον Γιάννη Πέτρου με τις εικαστικές παρεμβάσεις του και όλων των εργαζομένων του θεάτρου , εργάζονται για να παραδώσουν έναν πολιτιστικό ατμοσφαιρικό χώρο, πλημυρισμένο στο πράσινο και στα λουλούδια , που θα συγκινήσει με την απλότητά του τους συμπολίτες μας.

Η κωμωδία του Μολιέρου «Γιατρός με το Στανιό» ταιριάζει απόλυτα με τον χώρο αφού αυτές οι κωμωδίες παιζόντουσαν κυρίως σε αυλές, δρόμους, πλατείες κ.α. πάνω σ΄ ένα πατάρι.

Το ωραίο είναι ότι για πατάρι στην παράσταση του «Θεσσαλικού»  χρησιμοποιείται ένα τεράστιο πηγάδι (διάμετρος5 μέτρα)  που υπάρχει στον «Μύλο του Παππά» . Για  τις ανάγκες της παράστασης σκεπάζεται η επιφάνειά του με πάτωμα που μπορεί  να βγαίνει όταν δεν υπάρχει παράσταση.

Την σκηνογραφική παρέμβαση και την αφίσα  ανέλαβε ο Γιάννης Πέτρου, την μουσική επιμέλεια ο Σπύρος Καβαλιερράτος.

Επαιξαν  οι μουσικοί: Απόστολος Μητράς : βιολί, Στέλιος Κοτρώτσιος : κλαρινέτο,   Πέτρος Παππάς : φλάουτο, Χρήστος Κτιστάκης : πιάνο, Μιχάλης Μαντέλας : κόντραμπάσο –βιολί, Γιάννης Γκουλιάρας : κρουστά, Κώστας Ταμβακάς : κιθάρα, Βαγγέλης Τσιαπλές : μπουζούκι-μαντολίνο, και ο Κώστας Κωστούλης στην ηχοληψία. Στα κοστούμια η Ρίκη Τσικαρδώνη, τους φωτισμούς ο Μάκης Παπατριανταφύλλου και την γενική φροντίδα  έχει όπως πάντα ο Νίκος  Γεωργάκης.

Τους ρόλους  της κωμωδίας ερμηνεύουν με τη σειρά εμφάνισης  στη σκηνή οι ηθοποιοί : Σταύρος ΝικολαΪδης, Ελένη Ουζουνίδου, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Χάρης Φλέουρας, Βασίλης Γιαβρής, Αννα Γκλέτσου, Ιωάννα Δημακοπούλου  και Αλέξανδρος Μπαλαμώτης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις