Ο «Γιατρός με το στανιό» στην αυλή του Μύλου

Δημοσιεύθηκε στις: 27 Ιουνίου 2012, 19:08

Τελικά οι παραστάσεις με την περίφημη κωμωδία του Μολιέρου  «Γιατρός με το Στανιό» θα  αρχίσουν στις 5 Ιουλίου  και συγχρόνως θα εγκαινιασθεί το νέο θερινό θέατρο  «Αυλή του Μύλου» που βρίσκεται στον χώρο του «Μύλου του Παππά» .

Οι πρόβες και οι εργασίες για τη διαμόρφωση του θεάτρου συνεχίζονται ακούραστα.

Τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων,   η Υπηρεσία πρασίνου του Δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο  πρασίνου  κ. Αρη Γαλάτο, τον Γιάννη Πέτρου με τις εικαστικές παρεμβάσεις του και όλων των εργαζομένων του θεάτρου , εργάζονται για να παραδώσουν έναν πολιτιστικό ατμοσφαιρικό χώρο, πλημυρισμένο στο πράσινο και στα λουλούδια , που θα συγκινήσει με την απλότητά του τους συμπολίτες μας.

Η κωμωδία του Μολιέρου «Γιατρός με το Στανιό» ταιριάζει απόλυτα με τον χώρο αφού αυτές οι κωμωδίες παιζόντουσαν κυρίως σε αυλές, δρόμους, πλατείες κ.α. πάνω σ΄ ένα πατάρι.

Το ωραίο είναι ότι για πατάρι στην παράσταση του «Θεσσαλικού»  χρησιμοποιείται ένα τεράστιο πηγάδι (διάμετρος5 μέτρα)  που υπάρχει στον «Μύλο του Παππά» . Για  τις ανάγκες της παράστασης σκεπάζεται η επιφάνειά του με πάτωμα που μπορεί  να βγαίνει όταν δεν υπάρχει παράσταση.

Την σκηνογραφική παρέμβαση και την αφίσα  ανέλαβε ο Γιάννης Πέτρου, την μουσική επιμέλεια ο Σπύρος Καβαλιερράτος.

Επαιξαν  οι μουσικοί: Απόστολος Μητράς : βιολί, Στέλιος Κοτρώτσιος : κλαρινέτο,   Πέτρος Παππάς : φλάουτο, Χρήστος Κτιστάκης : πιάνο, Μιχάλης Μαντέλας : κόντραμπάσο –βιολί, Γιάννης Γκουλιάρας : κρουστά, Κώστας Ταμβακάς : κιθάρα, Βαγγέλης Τσιαπλές : μπουζούκι-μαντολίνο, και ο Κώστας Κωστούλης στην ηχοληψία. Στα κοστούμια η Ρίκη Τσικαρδώνη, τους φωτισμούς ο Μάκης Παπατριανταφύλλου και την γενική φροντίδα  έχει όπως πάντα ο Νίκος  Γεωργάκης.

Τους ρόλους  της κωμωδίας ερμηνεύουν με τη σειρά εμφάνισης  στη σκηνή οι ηθοποιοί : Σταύρος ΝικολαΪδης, Ελένη Ουζουνίδου, Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Χάρης Φλέουρας, Βασίλης Γιαβρής, Αννα Γκλέτσου, Ιωάννα Δημακοπούλου  και Αλέξανδρος Μπαλαμώτης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ