ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Χρήμα για το υδρευτικό πρόβλημα την Πύλη δίνει η περιφέρεια

Λύση στα προβλήματα ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου Πύλης δίνεται με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.

Συγκεκριμένα ο κ. Αγοραστός υπέγραψε σήμερα την έγκριση συμβασιοποίησης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου : «Βελτίωση υδραγωγείων Παλαιομονάστηρου – Γόμφων», προϋπολογισμού 922.000,00 € (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Τα έργα νερού είναι έργα του μέλλοντος. Το συγκεκριμένο έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς αναβαθμίζει την ποιότητα και την επάρκεια νερού, ενώ  αντιμετωπίζει και τα προβλήματα ύδρευσης που υπήρχαν μέχρι σήμερα στους εν λόγω οικισμούς του Δήμου Πύλης. Κύριος στόχος μας ως αιρετή Περιφέρεια είναι η κατασκευή έργων που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες».

Το συνολικό ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης μετά την έκπτωση είναι 477.569,82 ευρώ. Η σχετική Πράξη εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 3-2-2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.), δημόσιους πόρους και από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Πύλης.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγού Φ250 PE από την υφιστάμενη δεξαμενή του οικισμού Πύλης που βρίσκεται στη θέση Νερόμυλος και σε υψόμετρο 244,26 μέτρων μέχρι τη θέση Αη Ηλιάς Παλαιομοναστήρου στην οποία θα τοποθετηθεί καινούργια δεξαμενή 280 κυβικών δίπλα στην υφιστάμενη και σε υψόμετρο 217,50 μέτρων. Κατασκευή αγωγού Φ160 PE από τη θέση Αη Ηλιάς Παλαιομοναστήρου και την καινούργια δεξαμενή έως την παλιά δεξαμενή του οικισμού Γόμφων σε υψόμετρο 192,31 μέτρων.

Οι διαδρομές που θα ακολουθούν οι αγωγοί βρίσκονται κυρίως σε υφιστάμενους δρόμους έτσι ώστε να είναι επισκέψιμοι . Η μέγιστη αναμενόμενη ροή θα είναι της τάξεως των 30 λίτρων/δευτ. για το τμήμα του αγωγού από Πύλη έως και Παλαιομονάστηρο και 14 λίτρων/δευτ. για το τμήμα από Παλαιομονάστηρο σε Γόμφους . Η κατασκευή των αγωγών και η σύνδεση του με τα υφιστάμενα δίκτυα θα γίνει έτσι ώστε να είναι δυνατή και η λειτουργία των αντλιοστασίων έτσι ώστε να καλύπτεται ενδεχόμενη ζήτηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει μείωση της ροής των πηγών .

Φορέας Υλοποίησης του εν λόγω έργου που είναι ο Δήμος Πύλης και Κύριος του έργου η Δ.Ε.Υ.Α. Πύλης. Μετά την παραπάνω έγκριση, προχωράνε άμεσα οι διαδικασίες υπογραφής της σχετικής  Σύμβασης από το Δήμο Πύλης και ξεκινά η υλοποίηση του έργου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις