ΛΑΡΙΣΑ

Στην Κέρκυρα οι νέοι του Γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης

Συναντήθηκαν και με Λαρισαίους φοιτητές στο νησί του Ιονίου

Στο όμορφο νησί του Αγίου Σπυρίδωνα ταξίδεψαν 70 νέοι και νέες, μέλη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, οι οποίοι με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου εργάζονται πρόθυμα, φιλότιμα και αποτελεσματικά στο χώρο της κατήχησης των νέων και σε πολλούς ακόμη πνευματικούς και φιλανθρωπικούς τομείς της τοπικής μας Εκκλησίας.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 ήταν μία ξεχωριστή ημέρα για τους νέους αυτούς βλαστούς της Εκκλησίας, καθώς άφησαν για λίγο την πόλη του Αγίου Αχιλλίου, για να βρεθούν στο ξεχωριστό νησί της Κερκύρας και να αξιωθούν να προσκυνήσουν το θαυματουργό και άφθαρτο λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος, μπροστά στο οποίο τέλεσαν Ιερά Δέηση υπέρ φωτίσεως των νέων μας και των παιδιών μας και Ιερά Παράκληση υπέρ υγείας και ενδυναμώσεως.

Η χαρά των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη, όταν από την πρώτη στιγμή της αφίξεώς τους στο ευλογημένο νησί, νωρίς το πρωΐ, έτυχαν της θερμής φιλοξενίας και της αρίστης υποδοχής εκ μέρους του Λαρισαίου συμπολίτου μας και διακεκριμένου Κληρικού π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της  Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, ο οποίος θυσιαστικά και με πολλή μεγάλη προθυμία και ιδιαίτερη χαρά ξενάγησε τα παιδιά στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, άνοιξε την Ιερά Λάρνακα για να προσκυνήσουν  οι νέοι, τους μίλησε για το πότε και το πώς έφτασε το Χαριτόβρυτο Άγιο Λείψανο στο νησί της Κερκύρας, τους οδήγησε στο Ναό της Πλατυτέρας, όπου και το θαυματουργό Λείψανο της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας, στο μοναδικό Βυζαντινό Ναό του νησιού τον αφιερωμένο στους Αγίους Αποστόλους Ιάσονα και Σωσίπατρο, όπου σώζονται τεμάχια των Ιερών Λειψάνων τους αλλά και οι τάφοι τους.

Ακόμη οι νέοι της Λαρισαϊκής Εκκλησίας συνάντησαν τους Λαρισαίους φοιτητές του νησιού και όλοι μαζί επισκέφθηκαν το γραφικό Ποντικονήσι, τους Ναούς των Βλαχερνών και του Κυρίου Παντοκράτορος επάνω στο νησί, στο οποίο έφτασαν με βαρκάδα, και το μεσημέρι ανηφόρισαν προς την ιστορική Ιερά Μονή Παλαιοκαστρίτσας, όπου προσκύνησαν και γευμάτισαν ένα θαυμάσιο αρχοντικό νηστίσιμο γεύμα, στην Τράπεζα της Μονής, το οποίο με την καρδιά του προσέφερε ο άγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης π. Ευθύμιος Δούης, τον οποίο θερμότατα ευχαρίστησαν τα παιδιά.

Έμπλεοι χαράς και αφού άκουσαν θαυμάσια Κερκυραϊκά τροπάρια αλλά και τραγούδια, επέστρεψαν στη Λάρισα ανανεωμένοι και χαρούμενοι, γεμάτοι ευλογίες, φυλαχτά και Ιερά ενθύμια από το φιλάγιο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο και τους φιλότιμους συνεργούς του και υποσχέθηκαν ο ένας με τον άλλον ότι και μέσα στο καλοκαίρι θα ασκήσουν το κατηχητικό, το φιλανθρωπικό και Ιεραποστολικό τους έργο, όπου και αν βρεθούν ο καθένας και η κάθε μία με το δικό τους τρόπο, αφού της Εκκλησίας το Άγιο έργο δεν σταματά ποτέ!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις