ΛΑΡΙΣΑ

Στα έργα της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων ο περιφερειάρχης

Τη γέφυρα Πετροπόρου και τα έργα της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μαζί με υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, για να συνομιλήσουν με τους κατασκευαστές και να εξετάσουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου και τόνισε ότι πρόκειται να παρακολουθεί στενά την πρόοδό του καθώς είναι ανάγκη να αποδοθεί στους Θεσσαλούς ένας σύγχρονος, ασφαλής και λειτουργικός αυτοκινητόδρομος.

Όπως έγινε γνωστό προκειμένου να κατασκευαστεί ο φορές της γέφυρας άνω διάβασης της οδικής αρτηρίας, τοποθετήθηκε ειδική κατασκευή από σιδηροδοκούς για να προστατεύονται οι διερχόμενοι οδηγοί από τυχόν πτώσεις αντικειμένων.

«Παρότι αυτό δεν προβλεπόταν στη αρχική μελέτη, οι υπηρεσίες μας σε συνεννόηση με την κατασκευάστρια εταιρεία, έκαναν αυτή την πρόσθετη κατασκευή για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, χωρίς να δημιουργηθούν νέες παρακάμψεις, που θα ανέβαζαν το κόστος και θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθούν λόγω της στενότητας του χώρου αλλά και των απαλλοτριώσεων που θα απαιτούντο», τόνισε ο κ. Αγοραστός και συνέχισε:

«Σ’ αυτή τη κρίσιμη στιγμή για τη χώρα αλλά και για την Ευρώπη, όπου μία μια οι χώρες βυθίζονται στο φάσμα της ύφεσης, πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στα έργα του ΕΣΠΑ, όπως και στο σημαντικό αυτό έργο (δηλαδή Αρχαιολογία, ΔΕΗ, Στρατός, κ.α.) να κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Έργα όπως αυτό δημιουργούν θέσεις εργασίας και μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία διαχέοντας κοινοτικά κονδύλια στην θεσσαλική αγορά».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Τροχαία Τρικάλων έχουν λάβει πρόσθετα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, υλοποιώντας μελέτη σήμανσης που εκπονήθηκε απ’ τους δυο φορείς. Ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τις αρχαιολογικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα την προϊσταμένη της ΛΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Καρδίτσας κα Μαρία Βαϊοπούλου, για τη συνεργασία.

Το έργο «Ολοκλήρωση διαλυθεισών εργολαβιών «Κατασκευή τμήματος Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων στο τμήμα από Χ.Θ. 37+000 έως αρχή Παράκαμψης Μεγαλοχωρίου (Χ.Θ. 53+197,50) και παράπλευρων και κάθετων αγροτικών οδών» και «Κατασκευή γέφυρας Πηνειού στο Κουτσόχερο μετά των προσβάσεων», είναι συνολικού προϋπολογισμού 22,5 εκατ. ευρώ.

Κατά την αυτοψία στα έργα τον περιφερειάρχη συνόδευαν οι αντιπεριφερειάρχες κ. Χρήστος Μιχαλάκης και Ζήσης Γρηγορίου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ντίνος Μπάρδας, ο γεν. δ/ντης της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Σπύρος Πετρίδης και  ο γεν. δ/ντης Μεταφορών κ. Αντώνης Γαλερίδης

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις