ΛΑΡΙΣΑ

«Συκοφαντίες» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας

Ανακοίνωση με την οποία αποσαφηνίζει σειρά θεμάτων για την Ένωση, εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο.

Όπως τονίζει ο κ. Σιδερόπουλος, τον τελευταίο καιρό ακούγονται αναληθή πράγματα «που προσβάλουν το κύρος της οργάνωσης».

Προσθέτει πως εδώ και δύο περίπου χρόνια η ΕΑΣ πορεύεται χωρίς χρηματοδότηση, ενώ για τους εργαζόμενους εξήγησε πως ήταν «αρνητικοί σε οποιαδήποτε λύση η πρόταση».

Για τις δραστηριότητες της Οργάνωσης (βαμβάκι, δημητριακά κ.α.) υπογράμμισε πως θα συνεχιστούν αλλά με στρατηγικό επενδυτή.

Τέλος, για τη νέα οργάνωση που δημιουργεί η ΕΑΣ, εξηγεί πως πρόκειται για «Σχέδιο Β’» σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η εξυγίανση της Ένωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Λάρισας – Τυρνάβου – Αγιάς απευθυνόμενοι στους αγρότες , στους πολίτες της υπαίθρου και στους εργαζόμενους , επειδή πλέον ακούγονται και πράγματα, τα οποία είναι αναληθή και συκοφαντικά και προσβάλλουν το κύρος της Οργάνωσης , η Οργάνωση όπως και οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Η Οργάνωση επομένως έχει τον τρόπο να διαφυλάξει την συνέχεια των δραστηριοτήτων της, όχι πλέον με την ΑΤΕ χρηματοδότη αλλά με επενδυτές, οι οποίοι με την διαδικασία της εκμίσθωσης θα μετέχουν σε βιομηχανικές δραστηριότητες και κατ’ αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται 100 περίπου θέσεις εργασίας, για όσους επιθυμούν να εργαστούν.

Συμπερασματικά η Οργάνωση από τον Σεπτέμβριο του 2010 , αφού σταμάτησε πλέον η χρηματοδότηση , λειτουργεί με ιδία κεφάλαια όσον’ αφορά τα πάγιά της, τους μισθούς και τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο.

Εφόσον ο κύκλος εργασιών μίκρυνε κατά 1/5 , αυτό σημαίνει ότι η δυνατότητα διατήρησης μισθολογικού κόστους δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν γίνεται να αυξάνονται πλασματικά η ασφάλιση και τα μισθώματα.

Ξεκίνησε ο διάλογος με το Σωματείο των Εργαζόμενων , όπου ήταν αρνητικοί σε οποιαδήποτε λύση ή πρόταση, αρνούμενοι την διαδικασία εύρεσης λύσης.

Οι εργαζόμενοι με ασφαλιστικά μέτρα στα περιουσιακά στοιχεία της Οργάνωσης , διασφαλίζουν τα δεδουλευμένα και την αποζημίωσή τους.

Εφεξής οι εργαζόμενοι που θα είναι παρόντες , ενώ έχει προηγηθεί η επίσχεση εργασίας , όπου πλέον απευθύνονται στον ΟΑΕΔ για τα 400 €, η Οργάνωση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που είναι σε τμήματα και παρέχουν υπηρεσία θα υπάρχει γι’ αυτους μέριμνα κάλυψης, ενώ για τους υπόλοιπους θα τηρηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Τέλος προς τον αγροτικό κόσμο οι βιομηχανικές δραστηριότητες :Δημητριακά, βαμβάκι , Ελιά , Βιοζέλ , θα είναι σε δραστηριότητα με επενδυτή.

Όσο για το ΟΣΔΕ, το Φ.Π.Α. , το Λογιστήριο και την φύλαξη των εργοστασίων θα είναι συνεχιζόμενη η δραστηριότητά μας.

Η Οργάνωση πλέον  με τον ν. 4015/2011 θα πάει σε εξυγίανση ή σε εκκαθάριση για την οποία θα αποφασίσουν οι αγρότες , το Διοικητικό Συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση και όχι οι εργαζόμενοι.

Τώρα σχετικά με την καινούργια Οργάνωση , γίνεται για να υπάρχει το σχέδιο Β’ , έτσι ώστε να υπάρχει μια συνέχεια στο θέμα της Συνεταιριστικής Οργάνωσης , εάν και εφόσον η Πολιτεία δεν δρομολογήσει λύσεις στο Συνεταιριστικό Κίνημα.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις