ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ολοκληρώθηκε το 32ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Περτούλι

Στο Περτούλι Τρικάλων, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για μια από τις μεγαλύτερες υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις  που γίνονται στην Ελλάδα.

Ο λόγος, για το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, που πραγματοποιήθηκε για 32η χρονιά και φέτος ήταν αφιερωμένο στην έξοδο του Μεσολογγίου και στους Σαρακατσαναίους που έχασαν την ζωή τους σε αυτό το κορυφαίο γεγονός της απελευθέρωσης της χώρας από τον Τουρκικό ζυγό.

Με συναισθήματα χαράς, νοσταλγίας αλλά και περηφάνιας για την πιο μεγάλη και λαμπρή γιορτή τους, οι απανταχού Σαρακατσαναίοι αντάμωσαν και φέτος.

Στην σημερινή κορύφωση του Ανταμώματος όπως κατέγραψε το trikalanews.gr , παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο  Μιχαλάκη, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας και Μιχάλης Ταμήλος, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων Γιώργος Κόκκαλης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων Γιώργος Παπαπολύκαρπος.

Υπό υψηλή θερμοκρασία περίπου 3.000 Σαρακατσαναίοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, βρέθηκαν στον χώρο, δίνοντας και μια τονωτική «ένεση» στην τοπική οικονομία σε δύσκολη περίοδο, αλλά ήταν σαφώς λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά, χαρακτηριστικό αυτής της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ Αλέξιου και μετά τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Γιώργου Μουτσιάνα και των επισήμων, υπήρξε δρώμενο με την αναπαράσταση της εξόδου του Μεσολλογίου και τα Χορευτικά Τμήματα Συλλόγων άνοιξαν το γλέντι για να ακολουθήσει  ο Τρανός Χορός και χορός για όλους τους συγκεντρωμένους.

Αξίζει να αναφέρουμε τα αποτελεσματικά μέτρα που έλαβε η Τροχαία Τρικάλων και κατάφερε να μην δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα κατά την έλευση στον χώρο και την αποχώρηση των χιλιάδων επισκεπτών.

Το ραντεβού, ανανεώθηκε για του χρόνου και αναμένεται να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν μετά την «κόντρα» που έχει ξεσπάσει μεταξύ των διοργανωτών και του Δασάρχη του Πανεπιστημιακού Δάσους Περτουλίου.

trikalanews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις