ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αιτήσεις για την εισαγωγή στις Ανώτερες Σχολές Χορού

Από 1 έως 15 Ιουλίου στο υπουργείο Πολιτισμού

Από την Ανώτερη Σχολή Χορού του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας ανακοινώνεται ότι από 1 έως 15 Ιουλίου γίνεται η υποβολή των αιτήσεων στο Υπουργείο Πολιτισμού για τη συμμετοχή στις εξετάσεις με σκοπό την εισαγωγή στις Ανώτερες Σχολές Χορού.

Η Ανώτερη Σχολή Χορού του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας ιδρύθηκε το 1997 με την υπ’ αριθ. 32/52/28-6-1996 απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αριθ. 562/Β’τ/11-7-1996. Η φοίτηση είναι τριετής και υποχρεωτική και υπόκειται στο νομικό πλαίσιο του Υπουργείου Πολιτισμού απ’ όπου εκπορεύεται το πρόγραμμα σπουδών.

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν Δίπλωμα Καθηγητή / Καθηγήτριας Χορού ή Δίπλωμα Χορευτή / Χορεύτριας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το πρόγραμμα σπουδών της Ανώτερης Σχολής Χορού περιλαμβάνει:

* ΚΥΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Κλασικός Χορός, Σύγχρονος Χορός, Ρυθμική, Θεωρία και ανάλυση τεχνικής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, Διδασκαλία.

* ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Μουσική, Εφαρμοσμένη Ανατομία και Μυολογία, Ιστορικοί και Θεατρικοί Χοροί, Ρεπερτόριο Κλασικό και Σύγχρονο, Ελληνικοί Χοροί, Ιστορία Χορού, Αυτοσχεδιασμός και Στοιχεία Χορογραφίας, Παιδαγωγική Ψυχολογία.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Διδάσκουν καταξιωμένοι και έμπειροι καθηγητές:

* Στα κύρια μαθήματα: Γκες Μιχωφ, Μελπομένη Βασιλικού, Καμίλ Τομάνοβα

* Στα δευτερεύοντα μαθήματα: Μαρία Λενούτσου, Βίκυ Μπασιάκου, Νίκη Σβέλτου, Δέσποινα Τσιρούλη.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η Ανώτερη Σχολή Χορού Λάρισας στεγάζεται στον ιστορικό και διατηρητέο χώρο του «Μύλου του Παπά» (Γεωργιάδου 53, 41447, Λάρισα). Διαθέτει Σκηνή Μπαλέτου, χώρο παραστάσεων και μαθημάτων.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στις Ανώτερες Σχολές Χορού διενεργούνται  στη διάρκεια του μηνός  Σεπτεμβρίου στην Αθήνα από εξεταστική επιτροπή ορισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι ακριβείς ημερομηνίες των εξετάσεων ανακοινώνονται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

* Η υποβολή των αιτήσεων προς το Υπουργείο Πολιτισμού για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις γίνεται από 1-15 Ιουλίου.

* Έναρξη προπαρασκευαστικών μαθημάτων για την προετοιμασία των υποψηφίων: 21 Αυγούστου

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ

Εκτός από την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις (www.yppo.gr) επισυνάπτονται: α) επικυρωμένη φωτοτυπία απολυτηρίου Λυκείου β) επικυρωμένη φωτοτυπία ταυτότητας ή πιστοποιητικό γέννησης.

Τα δικαιολογητικά αυτά πρέπει να αποσταλούν συστημένα από 1-15 Ιουλίου στη διεύθυνση: Μπουμπουλίνας 20 -22, 10186, Υπουργείο Πολιτισμού, Αθήνα με την ένδειξη: «Αίτηση συμμετοχής στις εισαγωγικές εξετάσεις για τις Ανώτερες Σχολές Χορού» .

Τηλέφωνο πληροφοριών 2410 256.464, www.thessalyballet.gr, e-mail: balletsc@otenet.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις