ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη σύνοδος για την Ελλάδα στα μέσα Ιουλίου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr Στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να γίνει η διαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των κρατών μελών της ευρωζώνης. Όπως είχε γράψει το Real.gr η κρίση στην Ισπανία θα επισκιάσει την Σύνοδο Κορυφής ενώ επίσης θα συζητηθούν και μέτρα ανάπτυξης. Το ελληνικό θέμα δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη και γι αυτό τον λόγο θα μετατεθεί σε επόμενη σύνοδο.

Στις Βρυξέλλες περιμένουν την άφιξη της Τρόικας στην Αθήνα η οποία θα έλεγξει την πορεία της ελληνικής οικονομίας και θα στείλει αναλυτική έκθεση σε ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ . Τα αποτελέσματα αναμένεται να συζητηθούν στην συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Ιουλίου.

Το ερώτημα είναι αν οι δανειστές προλάβουν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία αφού ακόμα δεν έχουν έρθει στην χώρα μας. Έτσι στις Βρυξέλλες εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεδριάσουν εκτάκτως οι ηγέτες των κρατών μελών της ευρωζώνης στα μέσα Ιουλίου.

Σε αυτή την περίπτωση θα μεταβούν μαζί στην βελγική πρωτεύουσα ο Πρωθυπουργός μαζί με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.

Το γεγονός αυτό το άφησαν ανοιχτό οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ μετά την συνάντηση που είχαν.

real.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις