ΛΑΡΙΣΑ

«Τριτοκοσμικές συνθήκες στο ιατρείο του Αμπελώνα» καταγγέλλει το ΚΚΕ

Τις «τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες, στο ιατρείο του Αμπελώνα» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση εξηγεί πως «εκατό και πλέον άτομα, κυρίως της τρίτης ηλικίας, συνωθούνται από τις 4 το πρωί σε μια ατέλειωτη ουρά αναμονής προκειμένου να εξασφαλίσουν «το μαγικό χαρτάκι» προτεραιότητας για εξέταση ή συνταγογράφηση φαρμάκων, με τελικό αποτέλεσμα την εξυπηρέτηση περίπου 30 ατόμων ημερήσια. Και αυτό γιατί υπάρχει ένας μόνο γιατρός για την εξυπηρέτηση ολόκληρου του Αμπελώνα.

Αυτές λοιπόν είναι οι συνέπειες της πολιτικής που εφαρμόζεται στο χώρο της υγείας με τον πολυδιαφημισμένο ΕΟΠΥΥ.

Οι περικοπές δαπανών στο χώρο της υγείας έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και απειλούν την ζωή των ασφαλισμένων. Δεν έχουμε πλέον καμιά αυταπάτη ότι έτσι θα συνεχίσουν και στο μέλλον αν δεν τους σταματήσουμε.

Τα σημερινά αδιέξοδα των ασθενών, των ανέργων , των συνταξιούχων, των λαϊκών οικογενειών δε θα λυθούν από την νέα κυβέρνηση « εθνικής σωτηρίας», όπως την έχουν βαπτίσει, αντίθετα θα οξυνθούν.

Η κατάσταση θα γίνει δραματική, βάρβαρα δραματική για την πλειοψηφία του λαού. Άνθρωποι που μπορούν να θεραπευτούν θα μένουν εντελώς αβοήθητοι. Ήδη, πρόσβαση στο γιατρό, στον παιδίατρο, δεν έχουν πολλές οικογένειες λόγω οικονομικής εξαθλίωσης. Τι θα κάνουν τα λαϊκά στρώματα μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση; Θα περιμένουν καρτερικά πότε μια κυβέρνηση θα τους λυπηθεί ή θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους;

Δεν χωράει άλλη αναμονή. Με μια φωνή, μια γροθιά το εργατικό – λαϊκό κίνημα καλείται να παλέψει για την ίδια του τη ζωή.

Οι κομμουνιστές όπως πάντα θα είναι στην πρώτη γραμμή μέσα από τά συνδικάτα και τις Λαϊκές Επιτροπές, για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο το λαό.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις