ΕΛΛΑΔΑ

“Λογαριασμός” 8,5 δις ευρώ για τους πολίτες

Φοροκαταιγίδα το προσεχές διάστημα, με τους φορολογουμένους να καλούνται από τις αρχές Ιουλίου έως και το τέλος του έτους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τον λογαριασμό των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μόνο από τον φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, προσδοκά έσοδα 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ όταν πέρυσι από τις ίδιες πηγές είχαν εισπραχθεί 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακόμη 3 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.

Τα ποσά είναι τεράστια, εντείνοντας τους φόβους εκτροχιασμού του προϋπολογισμού εξαιτίας της διαφαινόμενης αδυναμίας των φορολογουμένων να καταβάλουν όλους τους φόρους σε τόσο μικρό διάστημα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από τις αρχές του 2010 έως σήμερα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 13 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου.

Επιπλέον, στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι το μπαράζ φόρων θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη επιβαρυμένη αγορά, μειώνοντας περαιτέρω την κατανάλωση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, οι οφειλέτες του Δημοσίου ανέρχονται σε 1 εκατομμύριο και οφείλουν περί τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ.

news247.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις