ΚΟΣΜΟΣ

DW: Θα φορολογηθούν επιτέλους οι πλούσιοι στην Ελλάδα;

Συνέχεια της παλιάς ιστορίας χαρακτηρίζει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ο Χάιντς Ρίχτερ, διαπρεπής γερμανός ιστορικός και άριστος γνώστης της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας.

Επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει τίποτα, σχολιάζει ο καθηγητής προσθέτοντας ότι αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι να επιχειρήσουν τα δυο πελατειακά κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να κρατήσουν ζωντανό το παλιό σύστημα:

«Έχουν δώσει μεγάλες υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορούν να κρατήσουν. Ως προς αυτό δεν θα έχουν μεγάλη ευχέρεια κινήσεων. Η αναίρεση των μέτρων λιτότητας δεν είναι δυνατή. Αμφιβάλω εάν θα γίνει το αποφασιστικής σημασίας βήμα στην Ελλάδα, να φορολογηθούν δηλαδή οι πλούσιοι».

Αυτό θα είναι σύμφωνα με τον ίδιο και ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της νέας κυβέρνησης στην προσπάθειά της να φέρει λεφτά στα κρατικά ταμεία.

«Η δημιουργία θέσεων εργασίας προϋποθέτει την οικοδόμηση μιας βιομηχανίας η οποία θα είναι και αντάξια του ονόματός της. Το επόμενο βήμα θα ήταν να επαναφέρει σε λογικά όρια τον αριθμό του προσωπικού στον διογκωμένο δημόσιο τομέα, το στρατό και τις δημόσιες επιχειρήσεις. Θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς ότι αναλογικά ο ελληνικός στρατός είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τη γερμανική Bundeswehr».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις