ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βελτιώνεται η αγροτική οδοποιία της Καρδίτσας

Τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στα αγροκτήματα της  Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση  εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Αγροτική Οδοποιία Π.Ε Καρδίτσας» προϋπολογισμού 406.000,00 € (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Το έργο αφορά τη βελτίωση των οδών προσπέλασης σε όλα τα αγροκτήματα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Είναι σημαντικό έργο που αφορά στην καθημερινότητα των αγροτών και όχι μόνο, καθώς και τη βατότητα της πρόσβασης προς τους χώρους εργασίας τους.

Οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει τις θέσεις στο αγροτικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας, όπου χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».

Αναλυτικά περιλαμβάνονται οι παρακάτω εργασίες:

1.-Συντήρηση αγροτικών οδών με επίλεκτο θραυστό υλικό λατομείου κατηγορίας Ε4 συνολικού μήκους 35.000 μ.μ , πλάτους 5,00 μ και πάχους 0,15 μ .

2.-Kατασκευή στρώσης υπόβασης από θραυστά αδρανή υλικά σταθεροποιούμενου τύπου της Π.Τ.Π.Ο-150 πάχους 0,10 μ σε αγροτικούς δρόμους συνολικού μήκους 1.500 μ

3.-Ανακατασκευή οδοστρωσίας συνολικού μήκους 10.000 μ .

O προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 406.000,00 € και η σύμβαση του έργου ανέρχεται στο ποσό 194.758,20 € με τη δαπάνη του Φ.Π.Α  και έκπτωση 61,00 % επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης. Ανάδοχος εργοληπτική επιχείρηση αναδείχθηκε η ΤΕΧΝΟΚΑΤ ΑΤΕ. ενώ η  προθεσμία  αποπεράτωσης  των εργασιών του έργου  ορίζεται  σε   δώδεκα (12) μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις που διατίθενται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΚΑΠ  Π.Ε Καρδίτσας  πρόγραμμα έτους 2012.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις