ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το πειρατικό πήγε και στην Πολωνία. Τυχαίο; Δε νομίζω …

Χρώμα από Ελλάδα και Γερμανία πήρε από χθες το λιμάνι του Γκντανσκ

Μπορεί το γραφικό Γκντανσκ, η πόλη του Λεχ Βαλέσα να είναι βροχερή και μουντή από χθες ωστόσο άρχισε να παίρνει λίγο χρώμα, το οποίο θυμίζει τον προημιτελικό Γερμανίας και Ελλάδας που θα διεξαχθεί σήμερα.

Έλληνες και Γερμανοί φίλαθλοι άρχισαν να φτάνουν στην πόλη της Βόρειας Πολωνίας που βρέχεται από την Βαλτική θάλασσα και η παλιά και πολύ όμορφη πόλη του Γκντανσκ πήρε χρώμα.

Έλληνες και Γερμανοί συναντήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης και όλοι μαζί τραγούδησαν συνθήματα των δύο χωρών αγκαλιασμένοι και χωρίς να τους χωρίζει τίποτα.

Άλλωστε το έχουμε πει πολλές φορές, ο αθλητισμός ενώνει και δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική.

Αυτό εξάλλου έλεγαν τόσο οι Έλληνες, όσο και οι Γερμανοί που το μόνο που έκαναν είναι να φωνάζουν και να τραγουδούν παρά την βροχή που πέφτει στο Γκντανσκ.

Όσο για τους Πολωνούς έδειξαν την προτίμησή τους, φωνάζοντας «Ελλάς, Ελλάς» μην αφήνοντας τους Γερμανούς να ακουστούν.

Σήμερα αναμένεται να φτάσει ο κύριος όγκος των φιλάθλων που υπολογίζεται σε 4.500 Έλληνες από όλα τα μέρη του κόσμου και περίπου 20.000 Γερμανοί.

Από αυτή τη μάχη κερδισμένο θα βγει μόνο το ποδόσφαιρο και ας ελπίσουμε η Ελληνική ομάδα να είναι αυτή που θα συνεχίσει το ταξίδι της και θα ετοιμάσει τις βαλίτσες για την επιστροφή στην Βαρσοβία.

Τυχαίο; Το πειρατικό μετά την Πορτογαλία τώρα και στο Γκντανσκ της Πολωνίας…

Ας είναι Ελληνικό και να συνεχίσει το ταξίδι του…

(sport24.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις