ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Προχωρά η υλοποίηση του φράγματος στο Μαυρομάτι

«Τα έργα ύδρευσης είναι έργα του μέλλοντος», δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός

 

Προχωρά η υλοποίηση του έργου του Φράγματος συγκέντρωσης νερού στο ρέμα Μαυρομάτι του Δήμου Σούρπης.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη συμβασιοποίηση του υποέργου που συμπληρώνει το ανωτέρω, με τίτλο «Συμπληρωματικές Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου Κατασκευής του Έργου «Φράγμα Συγκέντρωσης Νερού στο Ρέμα Μαυρομάτι Δήμου Σούρπης»» προϋπολογισμού 275.995,27 ευρώ.

«Τα έργα ύδρευσης είναι έργα του μέλλοντος.  Ως Αιρετή Περιφέρεια δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού στους κατοίκους της Θεσσαλίας. Το φράγμα στο Μαυρομάτι είναι ένα ζωογόνο έργο για την περιοχή καθώς με την ολοκλήρωσή του πρόκειται να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδότησης των κατοίκων της  Σούρπης και του Πτελεού, καθώς και των παραθεριστών που διαμένουν κατά τους θερινούς μήνες στους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου Αλμυρού».

Ειδικότερα, υπογράφηκε η προέγκριση συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας προς τον Κύριο και Φορέα Υλοποίησης του υπόψη έργου που είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με Φορέα Υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 220.797,30 ευρώ.

Η εν λόγω σύμβαση αφορά στην απασχόληση Τεχνικού Συμβούλου για την επίβλεψη της κατασκευής φράγματος στο ρέμα Μαυρομάτι που θα αποταμιεύει 1.200.000 κ.μ. νερού και θα καλύψει ριζικά τις ανάγκες ύδρευσης των κατοίκων των Δήμων Σούρπης και Πτελεού, καθώς και κατά την περίοδο αρχικής πλήρωσης του ταμιευτήρα. Μετά την έγκριση αυτή, προχωράνε άμεσα οι διαδικασίες υπογραφής της σχετικής  Σύμβασης και ξεκινά η υλοποίηση και του έργου αυτού.

Να σημειωθεί ότι το έργο «Φράγμα Συγκέντρωσης Νερού στο Ρέμα Μαυρομάτι Δήμου Σούρπης Μαγνησίας» είναι συνολικού προϋπολογισμού 15,1 εκ. ευρώ και εντάχθηκε τον 12ο/2010 για χρηματοδότηση στο ΕΠΠΕΡΑΑ με διαχειριστή την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις