ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας» στον παιδικό σταθμό Νίκαιας

Οι μικροί μαθητές αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά

 

 

Με τραγούδια και χορούς αντάλλαξαν ευχές για καλό καλοκαίρι με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους 2011 -2012 τα νήπια του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Νίκαιας , στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας. Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας του Παιδικού Σταθμού, κ. Γεωργίας Πάσχου, παρουσίασαν με χαρά μια θεατρική μεταφορά του μύθου του Αισώπου «Ο Τζίτζικας &  ο Μέρμηγκας».

Προλογίζοντας την εκδήλωση η κ. Πάσχου αναφέρθηκε στο μέγα μυθοποιό λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Αίσωπος έλεγε ότι οι πράξεις των ανθρώπων δεν κρίνονται από την ταχύτητα εκτέλεσής τους, αλλά από τη μικρή ή μεγάλη τελειότητά τους. Οι μύθοι του χαρακτηρίζονται για τη μεγάλη τελειότητα στη δημιουργία τους, καθώς ακόμα και σήμερα είναι σημαντικοί και επίκαιροι. Τους μύθους, τους χρησιμοποιούσε κυρίως για να περνάει μηνύματα στους ακροατές του, να διδάσκει ήθος και να καυτηριάζει την αδικία, την προδοσία και γενικά όλες τις ευτελείς πράξεις των ανθρώπων της εποχής του. Στην πλειοψηφία στους μύθους του  Αισώπου, οι ήρωες είναι ζώα που όμως έχουν ανθρώπινες ιδιότητες και αδυναμίες».

Στη συνέχεια αναφερόμενη στην ιστορία του έργου, επισήμανε: «Ξέγνοιαστος και καλοπερασάκιας ο Τζίτζικας, εργατικός ο Μέρμηγκας μοιάζουν με μας τους ανθρώπους. Άλλοι άνθρωποι εργάζονται υπομονετικά και μαζεύουν για τις δύσκολες στιγμές τους και άλλοι απλώς καλοπερνούν και τα ξοδεύουν όλα. Αλίμονο σαν έρθουν οι δύσκολες στιγμές. Σαν το τζίτζικα του παραμυθιού παρακαλούν το μέρμηγκα να τους ταΐσει, για να μην πεινάσουν». Κλείνοντας, ευχήθηκε χαρούμενες διακοπές και καλό καλοκαίρι σε όλους τους παρισταμένους.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν στα νήπια οι φάκελοι με τις εργασίες που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρ. Κομήτσας και ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Στατήρης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις