ΛΑΡΙΣΑ

Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών από το ΤΕΙ Λάρισας

Αφορά την ψυχική υγεία και υλοποιείται από το τμήμα Νοσηλευτικής

Νέο Αυτόνομο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών στην «Ψυχική Υγεία» (ΦΕΚ Τεύχος Β 1203/11-04-2012) υλοποιεί το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Λάρισας.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην «Ψυχική Υγεία»  είναι το δεύτερο αυτοδύναμο πρόγραμμα που υλοποιείται στο ΤΕΙ Λάρισας, μετά το ΠΜΣ στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων που διοργανώνει το Τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων.

Στο πρόγραμμα, το οποίο έχει στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένης μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στην ψυχική υγεία, γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή πτυχιούχοι Τμημάτων Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Κατ’ εξαίρεση γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Α.Ε.Ι. των οποίων συνεκτιμάται η αποδεδειγμένη επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία στην ψυχική υγεία. Πληροφορίες σχετικά με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα δίνονται από την γραμματεία του μεταπτυχιακού προγράμματος στο τηλέφωνο  2410684708. Η προκήρυξη για την επιλογή των πρώτων μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι ήδη από το 2005 το Τμήμα Νοσηλευτικής συμμετέχει ως συμπράττων Ίδρυμα στο  λίαν επιτυχημένο Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» που υλοποιεί από κοινού με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το εν λόγω πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών έχει ως αντικείμενο την ειδίκευση πτυχιούχων κυρίως των επιστημών υγείας, όπου  πτυχιούχοι ΑΕΙ από ένα ευρύ επιστημονικό πεδίο έχουν την δυνατότητα να ειδικευτούν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Από το 2005 έως σήμερα έχουν αποφοιτήσει 200 μεταπτυχιακοί φοιτητές, οι οποίοι εκπόνησαν με επιτυχία διπλωματικές εργασίες, οι οποίες έχουν διακριθεί σε επιστημονικά συνέδρια και έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά  περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αρκετοί από τους αποφοίτους του μεταπτυχιακού προγράμματος συνέχισαν την ακαδημαϊκή τους πορεία εκπονώντας διδακτορική διατριβή, στις τριμελείς επιτροπές των οποίων συμμετέχουν και μέλη του Ε.Π. του Τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Λάρισας.

Πληροφορίες σχετικά με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα δίνονται, είτε από την γραμματεία του μεταπτυχιακού προγράμματος στα τηλέφωνα 2410 685708 και 2410 685710 είτε στην ιστοσελίδα http://acare.med.uth.gr/.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις