ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου σχεδιάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με σύνθημα «Αυτό το καλοκαίρι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Όλυμπο» η Περιφέρειας Θεσσαλίας, o Δήμος Ελασσόνας, σύλλογοι και φορείς του Δήμου διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου από 31.08 έως 02.09.2012 στο Πλατανόδασος Παλαιού Σπαρμού Ελασσόνας.

Αυτό έγινε γνωστό μετά από συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με την οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ στην έδρα της Περιφέρειας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός επεσήμανε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Αιρετή Περιφέρεια στην ανάπτυξη και ανάδειξη του Ολύμπου αλλά και την προστασία του ως φυσικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς.

«Στόχος της Αιρετής Περιφέρειας είναι η αξιοποίηση του Ολύμπου μέσα από ήπιες μορφές ανάπτυξης, με γνώμονα πάντα την περιβαλλοντική προστασία του μυθικού Όρους. Το Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου μπορεί να αποτελέσει σημαντική αφορμή για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και διάδοση της περιοχής στα πλαίσια των μουσικών δρωμένων».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης υπογράμμισε  την ιδιαίτερα σημαντική παρουσία των νέων της περιοχής αλλά και των εθελοντών στο φεστιβάλ, που δίνουν το μήνυμα για ανάγκη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων στα πλαίσια της προσφοράς και του εθελοντισμού.

Ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το Φεστιβάλ και πρόκειται να συνεργαστεί με όλους τους φορείς για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Παρουσιάζοντας κατά τη συνάντηση τους στόχους αλλά και τις βάσεις του προγράμματος που θα ακολουθηθεί στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το πρόγραμμα εθελοντισμού αλλά και για τις λεπτομέρειες που αφορούν το μουσικό κομμάτι, τη συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Be Strong για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα καρκίνου αλλά και για την έναρξη μιας πιο στενής συνεργασίας συλλόγων & φορέων του Δήμου με την ενεργή συμμετοχή τους στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, ήδη έχουν εκφράσει επιθυμία συμμετοχής περισσότερα από 44 μουσικά συγκροτήματα και djs από όλη την Ελλάδα, γεγονός που αναδεικνύει το ενδιαφέρον που υπάρχει για το φεστιβάλ. Τέλος, ανακοινώθηκε ότι τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του αναλυτικού προγράμματος του 2ου Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου σε ανοιχτή εκδήλωση.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σάκης Παιδής, και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ Ειρήνη Μπότη , Ρένα Σαββίδου, Γιώργος Τριανταφύλλου και Δημήτρης Θεοδώρου.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις