ΛΑΡΙΣΑ

Παμπάλαια τα οχήματα της ΕΛΑΣ στο νομό

Με κινητοποιήσεις απειλεί η νέα διοίκηση της ΕΑΛ εάν δεν αντικατασταθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο

Αιχμή του δόρατος και πρώτο σημαντικό ζήτημα που θέτει η νέα διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, είναι το ζήτημα των πεπαλαιωμένων υπηρεσιακών οχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας. «Θα ακουστούμε, με όποιο θεμιτό τρόπο μπορούμε, δεν πρόκειται να περιμένουμε να γίνει το κακό, θα το προλάβουμε… Αν δεν γίνει κάτι μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα κάνουμε κινητοποιήσεις».

Με αυτή την προειδοποίηση ο νέος πρόεδρος της ΕΑΛ κ. Αθανάσιος Νταβούρας, παρουσία και του γενικού γραμματέα κ. Χρήστου Ζίκου, προβάλλει το μόνιμο πρόβλημα της παλαιότητας των αστυνομικών οχημάτων της Α.Δ. Λάρισας.

Με την επισήμανση ότι η αναμενόμενη προμήθεια, μέσω ΕΣΠΑ, 50 αυτοκινήτων και 10 μοτοσικλετών για τις τέσσερις αστυνομικές διευθύνσεις της Θεσσαλίας, δεν επαρκεί για τη λύση του προβλήματος και αποτελούν «ασπιρίνη» Κι αυτό επειδή τα οχήματα θα μοιραστούν αναλογικά σε τέσσερα μέρη.

«Ο στόλος των οχημάτων της ΑΔ Λάρισας χρειάζεται ριζική αντικατάσταση» τονίζει «γιατί ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων είναι 10 χρόνια και ο μέσος όρος χιλιομέτρων που έκαναν είναι 500.000, στο 70% των οχημάτων! Τα πιο «καινούρια» είναι ηλικίας 7 ετών και έχουν διανύσει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα».

Οι συνδικαλιστές θέτουν παράλληλα και το θέμα των επισκευών των παλιών οχημάτων, που στοιχίζουν υπερβολικά στο δημόσιο, αντί να αγοράζονται καινούρια, με πολύ λιγότερο κόστος. Ένα όχημα 10ετίας με μέσο όρο 500.000 χιλιομέτρων χρειάζεται 15.000 ευρώ το χρόνο για επισκευές. Με αυτά τα χρήματα αγοράζονται πάνω από ένα αυτοκίνητα, αντί να επισκευάζεται το παλιό.

«Είμαστε όλοι μάχιμοι, κινούμαστε καθημερινά με αυτά τα οχήματα και η ασφάλεια η δικιά μας και των πολιτών, από τυχόν ατύχημα, λόγω παλαιότητας, είναι πρώτιστο ζήτημα».

Στις επόμενες κινήσεις της διοίκησης της ΕΑΛ είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της προηγούμενης για την τοποθέτηση μνημείου πεσόντων αστυνομικών στο αστυνομικό μέγαρο και η τοποθέτηση προσκυνηταριού.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Οι νεοεκλεγέντες 13 αντιπρόσωποι της ΕΑΛ θα συμμετάσχουν στο 22ο Πανελλήνιο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας (ΠΟΑΣΥ), που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από 25 μέχρι 27 Ιουνίου, οπότε θα εκλεγεί και η νέα διοίκηση της ομοσπονδίας.

(Εφημερίδα «Ελευθερία» / Ευάγγελος Ρηγόπουλος) 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις