ΚΟΣΜΟΣ

Το surface της Microsoft ο ανταγωνιστής του iPad

Ένα πολλά υποσχόμενο gadget έρχεται για να ταράξει τα νερά

Την Δευτέρα, η Microsoft παρουσίασε για πρώτη φορά το πολλά υποσχόμενο Surface, ένα tablet που έρχεται να ταράξει τα νερά, καθώς και το θρόνο της Αpple, φιλοδοξώντας να αντικαταστήσει το iPad.

Η νέα αυτή συσκευή, δεν ξεπερνά τα 9.3 χιλιοστά σε πάχος, ενώ η οθόνη υψηλής ευκρίνειας είναι διαγωνίου 10,6 ιντσών. Το tablet θα βασίζεται στο λογισμικό της Microsoft windows 8 ή στα Windows RT, ενώ η καινοτομία της έγκειται στο ότι διαθέτει δύο θύρες USB, προκειμένου να μπορεί να συνδεθεί με εκτυπωτές και άλλες εξωτερικές συσκευές, ενώ μπορεί να προσαρτηθεί σε ένα ειδικό πληκτρολόγιο και να χρησιμοποιηθεί και ως laptop, χάρη στην ενσωματωμένη βάση στήριξης που υπάρχει στο πίσω μέρος της συσκευής.

Επίσης είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες, στο μπροστινό και το πίσω μέρος της συσκευής και θα είναι διαθέσιμο με μνήμη 64 ή 128 Gigabytes.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την ημερομηνία διάθεσης ή την τιμή του tablet στην αγορά, όμως ο  Μάϊκλ Γκαρτενμπεργκ, αναλυτής της Gartner, εκτιμάει ότι θα κυμαίνεται γύρω στα 600 με 1000 δολάρια.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις