ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλατιά αριστερή δημοκρατική παράταξη μετεξελίσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Σημαντικές εσωτερικές διεργασίες αναμένονται στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Τις επόμενες ημέρες αρχίζει ο διάλογος στα εσωτερικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μετεξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα. Η δημιουργία μιας πλατιάς αριστερής δημοκρατικής παράταξης θα γίνει με προσεκτικά βήματα, καθώς πολλά στελέχη επισήμαναν τη «βίαιη ωρίμανση» του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Το μετεκλογικό σκηνικό και τα νέα δεδομένα επιτάσσουν από τη μία πλευρά να υπάρχει μια συμπαγής Κοινοβουλευτική Ομάδα και από την άλλη μια παράταξη που θα συνδέει το Κοινοβούλιο με τις τοπικές κοινωνίες. Ρόλο κλειδί αναμένεται να διαδραματίσουν έμπειρα πολιτικά στελέχη.

Σύμφωνα με Τα Νέα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται πως χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση των 1.600.000 ψηφοφόρων που τους εμπιστεύτηκαν την Κυριακή, από ό,τι οι μερικές δεκάδες χιλιάδες οπαδοί των συνιστωσών και του Συνασπισμού.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας μετατροπής σε ενιαίο κόμμα, το επόμενο διάστημα η Κουμουνδούρου θα τεθεί σε προσυνεδριακό συναγερμό με στόχο την ολοκλήρωση των διαδικασιών προς τα τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου.

Μέσω των προσυνεδριακών διαδικασιών θα γίνει και καταγραφή μελών και φίλων του κόμματος, ενώ η ηγεσία θα «γνωριστεί» καλύτερα με τη «βάση» της η οποία πολλαπλασιάστηκε τον τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με το Έθνος, το δύσκολο στη διαδικασία μετεξέλιξης θα είναι ο ρόλος των τάσεων και ρευμάτων στο εσωτερικό του.

Το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συγκροτηθεί μια έμπειρη ομάδα βουλευτών, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία τον πρώτο καιρό θα αναλάβει τον ηγετικό ρόλο στο Κοινοβούλιο, όπου η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 71 βουλευτές, εκ των οποίων μόνο οι 12 έχουν κοινοβουλευτική εμπειρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως όλα δείχνουν, ρόλο – κλειδί θα αναλάβουν οι Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Τάσος Κουράκης, η Σοφία Σακοράφα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Νίκος Βούτσης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Θανάσης Πετράκος και ο Νίκος Συρμαλένιος.

Κατά τις πληροφορίες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα πλαισιωθεί με επιστημονικό προσωπικό και θα ανασυγκροτηθεί η γραμματεία της.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις