ΛΑΡΙΣΑ

Προς 24ωρη λειτουργία τα Κέντρα Υγείας της παραλιακής ζώνης

Από τα μέσα Ιουλίου στη Σωτηρίτσα, τα Μεσάγγαλα και το Στόμιο

Σε 24ωρη βάση θα λειτουργούν σχεδόν από τα μέσα Ιουλίου και λίγο πριν τη λήξη του καλοκαιριού, τα τρία παραλιακά Κέντρα Υγείας του νομού Λάρισας, της Σωτηρίτσας, των Μεσαγγάλων και του Στομίου.

Για τις ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου που λόγω τουριστών και παραθεριστών θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες και για να καλυφθούν κάθε είδους περιστατικά που πιθανόν θα προκύψουν, αποφασίστηκε από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, τα Κέντρα Υγείας να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 13 Ιουλίου και να σταματήσουν στις 19 Αυγούστου.

Στο διάστημα αυτό που τα παράλια ουσιαστικά δέχονται το μεγαλύτερο κύμα επισκεπτών τα Κέντρα Υγείας θα λειτουργούν τις καθημερινές με 1 γιατρό και 1 νοσηλευτή και τα Σαββατοκύριακα με 2 γιατρούς και 1 νοσηλευτή αντίστοιχα.

Η στελέχωση των Κέντρων Υγείας σε μία περίοδο που τα οικονομικά είναι περιορισμένα θα γίνει εκ των ενόντων και χωρίς σπατάλες διαβεβαιώνει ο διοικητής του Γ.Ν.Λ κ. Κώστας Καραμπάτσας.

«Το συγκεκριμένο μοντέλο λειτουργίας των Κέντρων Υγείας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2011, αφού τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν μόνο τις πρωινές ώρες. Έτσι και φέτος στόχος όλων των εμπλεκομένων με την υγεία και των τοπικών φορέων είναι να παράσχουν υπηρεσίες τέτοιες προς τον πολίτη που να ανταπεξέρχονται στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό στα περιστατικά που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Με τον τρόπο αυτό και εξασφαλίζουμε ένα ικανοποιητικό επίπεδο παροχής υπηρεσιών στον τομέα της υγείας που έχει ανάγκη ο πολίτης μα και βελτιώνουμε γενικότερα την εικόνα των παραλίων του νομού», συμπληρώνει ο κ. Καραμπάτσας.

Στην όλη προσπάθεια για να τηρηθεί και φέτος απαρέγκλιτα το πρόγραμμα λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, συνδράμουν πέραν το Γ.Ν.Λ., τα Κ.Υ. Γόννων και Αγιάς με τους δημάρχους αυτών των περιοχών – και με τη σειρά τους ο διευθυντής του Κ.Υ. Αγιάς κ. Βασίλης Χάμος, ο διευθυντές του Κ.Υ. Γόννων κ. Παναγιώτης Πιτσίλκας και η αναπληρώτρια διευθύντρια κ. Μαρία Θεοδώρου, η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας του Γ.Ν.Λ. κ. Παρασκευή Μπέη, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Λ. κ. Κώστας Καραμίτσος, η γραμματέας ιατρικής υπηρεσίας του Γ.Ν.Λ κ. Βαγγελιώ Βάσιου.

Επικεφαλής όλης αυτής της προσπάθειας για την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας είναι ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα πρωτοβάθμιας υγείας και πρόληψης του Γ.Ν.Λ κ. Αθανάσιος Μπαντούλης.

Ενισχυτικά θα προσφέρουν τις δικές τους υπηρεσίες υγείας στους επισκέπτες αυτών των περιοχών και οι κινητές μονάδες. Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα βρίσκονται στους Δήμους Γόννων και Αγιάς για να κάνουν διάφορες ιατρικές εξετάσεις και ελέγχους στους κατοίκους των περιοχών.

Να σημειωθεί ότι σε συνέδριο για τα οικονομικά της υγείας, που είχε γίνει στην Αθήνα και που διοργάνωσε η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, το Γ.Ν.Λ. είχε λάβει εύσημα για τον τρόπο που χειρίζεται τα οικονομικά του μετά και την εφαρμογή του μνημονίου.

«Το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι η αύξηση της παραγωγικότητας, η παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών υγείας για τον πολίτη που ζητά τα αυτονόητα και εμείς θα συντονίσουμε τις ενέργειές μας σε αυτή την κατεύθυνση», συμπληρώνει ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

(Εφημερίδα «Ελευθερία» / Σοφία Ορφανιώτη)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις