ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Η ανάπτυξη είναι το στοίχημα»

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας για τη νέα κυβέρνηση

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας για τη νέα Κυβέρνηση και για όλες τις δυνάμεις της χώρας.

«Η ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέας αντιπροσωπείας στο εθνικό Κοινοβούλιο περαιώνει τον κύκλο μίας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, η οποία, διεξήχθη στην κορύφωση της κρίσης, ανέδειξε ως θέμα μείζονος προτεραιότητας την διάσωση της χώρας και ιεράρχησε τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας.

Ο εθνικός στόχος της νέας Κυβέρνησης, διαμορφώνεται πλέον ολοκάθαρος και είναι η άθροιση και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Η πόλωση, που κυριάρχησε σε όλη την διάρκεια του πολιτικού κύκλου, άφησε κρίσιμες πτυχές του ελληνικού προβλήματος αναπάντητες, και στέρησε από την ελληνική κοινωνία να κατανοήσει το μέγεθός του, την δομική του διάρθρωση και τις προσπάθειες που χρειάζεται να καταβάλλουμε όλοι μας για να το αντιμετωπίσουμε.

Ο ρατσισμός της ανεργίας, αποτελεί πρωτίστως οικονομικό πρόβλημα, που για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται ανάπτυξη. Η ανάπτυξη δεν είναι προϊόν μεταφυσικής συνομωσίας, ούτε αποτέλεσμα απλής επιθυμίας.

Η ανάπτυξη είναι απότοκο των πρωτοβουλιών του επενδυτικού κεφαλαίου, εγχώριου και διεθνούς, το οποίο για να προσελκυσθεί χρειάζεται ανταγωνιστικούς όρους λειτουργίας, φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, σύγχρονο και λιτό καθεστώς δημόσιας διοίκησης χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια, σταθερό αναπτυξιακό φορολογικό πλαίσιο, πολίτες που σέβονται την επενδυτική προσπάθεια και κοινωνική ηρεμία.

Η ανάπτυξη πρέπει είναι το μεγάλο στοίχημα όχι μόνον της νέας Κυβέρνησης αλλά και όλων των δυνάμεων της χώρας, και κερδίζεται μέσα από θαρραλέες διαρθρωτικές αλλαγές μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη ο τόπος, στον δρόμο επιστροφής του προς την Ευρώπη.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, εξ αιτίας αδικαιολόγητων παλινωδιών, με συνέπεια, αντί να έχουμε αποτελέσματα σταδιακής άμβλυνσης των πιέσεων της κρίσης, να βρισκόμαστε κοντά στην έξοδό μας από την Ευρώπη.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις, μέσα σε ένα περιβάλλον ανείπωτων αντιξοοτήτων, καταφέρνουν ακόμη να αντέχουν, αποδεικνύοντας ότι αποτελούν το στερεότερο σημείο αναφοράς, που μπορεί να ωθήσει την ελληνική οικονομία στην ανάκαμψη και την ελληνική κοινωνία στην ευημερία.

Το σάρωμα των εμποδίων, που κρατούν οικονομικές δυνάμεις καθηλωμένες και η οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού υποδείγματος, όπως ισχύει στον σύγχρονο ανταγωνιστικό κόσμο, αποτελούν την καθοριστική απάντηση στην ανεργία και στο χρέος μας απέναντι στην νέα γενιά».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις