ΛΑΡΙΣΑ

Επιτακτική η ανάγκη για σχηματισμό Κυβέρνησης

Παρέμβαση της διοίκησης του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών

Τον σχηματισμό κυβέρνησης το ταχύτερο δυνατόν ζητά από το σύνολο του Πολιτικού κόσμου της Χώρας, η Διοίκηση του ΣΘΕΒ επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να απομάκρυνε προς στιγμήν τον φόβο επικείμενης αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη αλλά δεν εξαφάνισε τα προβλήματα.

Αποτελεί άμεση ανάγκη να υπάρξει εθνική συστράτευση τονίζει ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Απόστολος Δοντάς, για να ληφθούν επιτέλους οι σοβαρές αποφάσεις που με σταθερά βήματα θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε σταδιακή έξοδο από την κρίση και στην εξασφάλιση και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Το βασικό ζητούμενο από τη νέα κυβέρνηση είναι να πάρει αποφάσεις, να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, να εργαστεί εντατικά, να δράσει με αποτελεσματικότητα και συνέπεια, να φέρει σταθερότητα στην αγορά και αναπτυξιακή διέξοδο ανακτώντας την εμπιστοσύνη τόσο στον καταναλωτή, στους προμηθευτές μας, εντός και εκτός χώρας, προκειμένου να βγούμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης .

Τα προβλήματα των επιχειρήσεων αλλά και της χώρας παραμένουν αναζητώντας λύση, σε ελάχιστο μάλιστα χρόνο. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών που εδώ και χρόνια οι παραγωγικοί φορείς έχουν επισημάνει απαιτείται να αποτελέσει βασική επιδίωξη για να επιστρέψουμε σε τροχιά ανάπτυξης, που κάθε άλλο παρά  είναι μία μηχανιστική διαδικασία που υλοποιείται άνευ προϋποθέσεων, με πομπώδεις εξαγγελίες και υπουργικά διατάγματα.

Για να υπάρξει ανάπτυξη χρειάζεται σχέδιο, βούληση, κίνητρα (όχι επιδοτήσεις). Χρειάζεται τόνωση της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών (και όχι της κατανάλωσης), αυτή δε με την σειρά της απαιτεί κεφάλαια, επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας. Για να εισρεύσουν, όμως, και να επενδυθούν κεφάλαια, πρέπει ως χώρα να καταστούμε ελκυστικός προορισμός υποδοχής επενδύσεων.

Απαιτούνται μέτρα  όπως η παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις και  η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, το σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα σε συνδυασμό με την  λήψη αναπτυξιακών μέτρων, η αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης  και οι αποκρατικοποιήσεις καθώς και η άμεση απονομή δικαιοσύνης.

Απαιτείται, όμως, και υψηλό επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο μόνον ένα ποιοτικώς αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να προσφέρει.

Ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και η κοινωνία αποζητούν να υλοποιηθεί άμεσα η λαϊκή εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις