ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπρόεδρος της Βουλής ο Ηλίας Κασιδιάρης;

Πώς θα μπορούσε να συμβεί το σενάριο

Ποιος χρυσαυγίτης θα κοσμήσει (μπρρρ…) το προεδρείο της Βουλής; Ο Ηλίας «δέρνω και μετά κρύβομαι» Κασιδιάρης ή ο Γιώργος «εγέρθητω!» Γερμενής;

Την έβδομη και τελευταία θέση αντιπροέδρου της Βουλής δικαιούται να καταλάβει, ως πέμπτο κόμμα της νέας Βουλής, η Χρυσή Αυγή. Κάποιες πληροφορίες φέρουν τον επικεφαλής του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκο να προτείνει για τη θέση αυτή ή τον εκπρόσωπο του κόμματος (και γνωστό από την επίθεσή του, σε ζωντανή μετάδοση, στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου) Ηλία Κασιδιάρη ή τον (επίσης γνωστό για το… μνημειώδες παράγγελμα) Γιώργο Γερμενή (αλλιώς «Καιάδα»)!

Ωστόσο, η εκλογή του προέδρου της Βουλής και των επτά αντιπροέδρων (τρεις από το πρώτο κόμμα και από ένας από το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο και το πέμπτο) περνάει μέσα από τη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας.

Για να εκλεγούν λοιπόν ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία επί των παρόντων, οι οποίοι δεν μπορεί να είναι λιγότεροι από το 1/4 του Σώματος, δηλαδή λιγότεροι από 75 βουλευτές.

Συνεπώς, για να λάβει θέση βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο προεδρείο της επόμενης Βουλής θα πρέπει να συγκεντρώσει το λιγότερο 38 θετικές ψήφους, αν είναι μόνο 75 βουλευτές παρόντες…

Βέβαια, όπως είναι γνωστό, η Χρυσή Αυγή εξέλεξε την περασμένη Κυριακή 18 βουλευτές και, όπως εκτιμάται, δεν πρόκειται στη μυστική ψηφοφορία να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα «ναι».

Οπότε, σε αυτή την περίπτωση, το πιθανότερο είναι η συγκεκριμένη θέση του έβδομου αντιπροέδρου να παραμείνει κενή…

(Εφημερίδα «Έθνος»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις