ΚΟΣΜΟΣ

Σόι πάει το βασίλειο στους Γάλλους εθνικιστές!

Εξελέγη νεώτερη βουλευτής της Γαλλίας η εγγονή του Ζαν Μαρί Λεπέν …

Δυο βουλευτές εξέλεξε το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) στη Γαλλία στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή  – ύστερα από 10 και πλέον χρόνια εκτός Βουλής (η τελευταία φορά που εξέλεξε βουλευτή, ένα τον αριθμό, ήταν το 1997).

Η 22χρονη εγγονή του ιδρυτή του κόμματος, η Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν, είναι πλέον η βουλευτής της Βοκλίζ στην Προβηγκία της νότιας Γαλλίας.

Η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν είναι η νεότερη βουλευτίνα της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης σε όλη την διάρκεια της 5ης Δημοκρατίας. Στην ομιλία της ευχαρίστησε τους οπαδούς του FN, «πατεράδες και μανάδες, φοιτητές, μηχανικούς, υπαλλήλους που κολλούσαν αφίσες κάθε βράδυ ως τις 3 για να σηκωθούν το πρωί στις 7 να πάνε για δουλειά».

Εξέφρασε την ικανοποίησή της που θα αποτελέσει την «την εκπρόσωπο εκείνης της νεολαίας της Γαλλίας που θα είναι αύριο η αιχμή του δόρατος της νέας ελπίδας που ενσαρκώνει το FN και η Μαρίν».

Είναι κόρη του Σαμυέλ Μαρεσάλ και της Γιαν Λεπέν, της δευτερότοκης κόρης του Ζαν-Μαρί Λεπέν. Έγινε μέλος του FN στα 18 της. Κάνει μεταπτυχιακά (μάστερ) στο δημόσιο δίκαιο.

Ο 64χρονος μεγαλοδικηγόρος Ζιλμπέρ Κολάρ είναι ο δεύτερος βουλευτής του FN. Εξελέγη στο Γκαρ, εκλογική περιφέρεια του Λανγκεντόκ – Ρουσιγιόν, επίσης στη νότια Γαλλία. Γόνος αστικής οικογένειας, έζησε την παιδική του ηλικία στο κάστρο της Μαντόν κοντά στη Μασσαλία.

Παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών, δικηγορεί στη Μασσαλία και εμφανίζεται τακτικά στην τηλεόραση. Έγινε μασόνος στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του. Νέος υπήρξε μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και υποστηριχτής του Φρανσουά Μιτεράν. Στη δεκαετία του ’90 ανήκε σε μια επιτροπή για την υπεράσπιση των μεταναστών εργατών και κατηγορούσε το «μολυσμένο λεξιλόγιο» του Ζαν-Μαρί Λεπέν.

Αν και δήλωνε «θέλω να φλερτάρω με την πολιτική αλλά όχι να κοιμηθώ μαζί της», έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος του Βισύ το 2001. Έχασε για 350 ψήφους. Το 2005 δήλωσε «ριζοσπαστικός και σιρακικός» που «απορρίπτει τα άκρα».

Την Μαρίν Λεπέν την γνώρισε αφότου ανέλαβε δικηγόρος της μητέρας της, Πιερέτ, στο διαζύγιό της από τον Ζαν-Μαρί Λεπέν. Ήταν μάλιστα εκείνος που την έπεισε να ποζάρει γυμνή στο περιοδικό «Playboy». Σήμερα ο Κολάρ δηλώνει «μαρινιστής» και οπαδός της αρχής της «εθνικής προτίμησης» που πρεσβεύει το FN.

(tovima.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις