ΛΑΡΙΣΑ

Λειτουργεί το κτηνιατρείο Αγιάς παρά τη λειψανδρία

Με κτηνοτρόφους της Αγιάς συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ζητήματα των κτηνοτρόφων της Αγιάς αλλά και η λειτουργία του τοπικού Αγροτικού Κτηνιατρείου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Η κτηνοτροφία και γενικότερα ο πρωτογενής τομέας μπορούν με τη στήριξη όλων να αποτελέσουν μια διέξοδο από την κρίση. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας με δράσεις όπως το «Καλάθι Θεσσαλικών Προϊόντων», την πιστοποίηση ΠΟΠ και ΠΓΕ και έργα υποδομών που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα, στοχεύουμε στη διατήρηση των επαγγελματιών του κλάδου και την προώθηση των προϊόντων τους στην αγορά».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της λειτουργίας του Αγροτικού Κτηνιατρείου Αγιάς το οποίο μετά από σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Αγιά, παρουσία κτηνοτρόφων της περιοχής συμφωνήθηκε ο τρόπος λειτουργίας του, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι κτηνοτρόφοι.

«Παρά το γεγονός ότι οι κτηνίατροι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας από 45 άτομα μειώθηκαν σε μόλις 10, λόγω των συνταξιοδοτήσεων, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το κτηνιατρείο της Αγιάς. Έχουμε ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο την πρόσληψη μόνιμου και εποχιακού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της Δ/νσης Κτηνιατρικής, χωρίς όμως αυτό να καταστεί εφικτό.

Παρόλα αυτά σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες μας συνεχίζουμε να λειτουργούμε το Κτηνιατρείο της Αγιάς μια φορά την εβδομάδα δηλαδή κάθε Παρασκευή όπως συμφωνήθηκε και όταν υπάρχουν έκτακτες περιστάσεις αναθεωρούμε το πρόγραμμα λειτουργίας αντιστοίχως» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

Απ’ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κας Ρένας Καραλαριώτου επεσήμανε ότι με τις ενέργειές της η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει έμπρακτα τον κτηνοτροφικό τομέα και κάνει ότι περνά από το χέρι της ούτος ώστε να εξυπηρετούνται οι κτηνοτρόφοι μας, που αποτελούν έναν από τους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα ανέφερε ότι έχει γίνει έγκαιρα αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο για την αποστολή εμβολίων κατά της βρουκέλλωσης και του μελιταίου πυρετού (έγγραφο στις 27-4-2012), καθώς η προμήθεια τους απ’ το ΥΠ.Α.Τ. δεν έχει γίνει ακόμη. Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό καθώς ο διαγωνισμός για την προμήθεια των φαρμάκων δεν έχει πραγματοποιηθεί. Παρόλα αυτά η αντιπεριφερειάρχης εκφράζει την πεποίθηση πως μετά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς το υπουργείο, το ζήτημα θα λυθεί σύντομα.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα o οποίος εξέφρασε την αγωνία των κτηνοτρόφων της περιοχής για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν και του δ/ντη της Δ/νσης Κτηνιατρικής κ. Αθ. Γκουντέλα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις