ΑΡΘΡΑ

Κέρδισε ο φόβος των ηλικιωμένων

Η Νέα Δημοκρατία είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 17ης Ιουνίου, πέρα από κάθε υπερβολή των υπολοίπων που έχει κιόλας ακουστεί.

Την μεγάλη νίκη ο ΣΥΡΙΖΑ – γιατί είναι σαν να σας ακούω να εκφράζετε άμεσα τη διαφωνία σας – την είχε πετύχει στις εκλογές της 6ης Μαίου.

Από τη στιγμή που – τότε – καταγράφηκε ως κομματικός σχηματισμός που διεκδικεί την κυβέρνηση, συντάσσοντας μάλιστα ένα αστραπιαίο κυβερνητικό πρόγραμμα, οφείλει να προβεί – αφού φυσικά κατοχυρώσει τις νέες του ιστορικές κατακτήσεις – σε σκληρή αυτοκριτική, καθώς δεν πέτυχε τον στόχο της πρωτιάς.

Ορισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι για την αριστερά μακροπρόθεσμα η χθεσινή εξέλιξη προδιαγράφει τη δυνατότητά της να κυβερνήσει τελικά πολύ σύντομα, αλλά αυτή είναι – επιτρέψτε μου – μια μικροκομματική και για την αριστερά ανεπίτρεπτα φοβική νοοτροπία.

Νικητής των χθεσινών εκλογών είναι επίσης, δυστυχώς, το νεοναζιστικό καρκίνωμα της Χρυσής Αυγής που απέδειξε ότι ήρθε εδώ για να μείνει, δημιουργώντας τεράστιους κινδύνους μετάστασης του όγκου σε όλο και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

«Ούτε κρύο, ούτε ζέστη», είναι το εκλογικό αποτέλεσμα για τη Δημοκρατική Αριστερά, η οποία όμως θα πρέπει να αναλύσει διεξοδικά και να διδαχθεί από την πρόσφατη στάση του ΛΑΟΣ που μέσα σε μισό χρόνο, απλά έπαψε να υφίσταται ως κόμμα!

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν στο επόμενο διάστημα να παλέψουν με θεούς και δαίμονες, πολλοί δε από αυτούς βρίσκονται στο μαλακό υπογάστριο των όποιων θεμελίων τους.

Όσο για το ΚΚΕ, (αχ αυτό το ΚΚΕ!), αν δεν προβεί σε γενναία και κατηγορηματική αυτοκριτική η οποία δεν θα συνδυαστεί με στροφή 180 μοιρών, με δεδομένα τα δύσκολα χρόνια που έρχονται, κινδυνεύει να ξεκοπεί οριστικά από τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα που μέχρι πρόσφατα αντιπροσώπευε.

Κατά τα άλλα, η αίσθηση που έχω είναι ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έκριναν υπέρ της Νέας Δημοκρατίας οι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι που το τελευταίο διάστημα τρομοκρατήθηκαν από την άγρια πολιτική πόλωση, αλλά και οι πολλοί εκπρόσωποι της νεώτερης γενιάς που προτίμησαν να μην χάσουν το κυριακάτικο μπάνιο τους.

Αν η αποχή ήταν 4 – 5 μονάδες λιγότερη, είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό …

Μενέλαος Κατσαμπέλας 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις