ΛΑΡΙΣΑ

Γιατί έχασαν την έδρα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Λάρισα

Τα απίστευτα ευτράπελα του εκλογικού νόμου Παυλόπουλου κόστισαν στον Χρήστο Ζώη την απώλεια της βουλευτικής έδρας με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Λάρισα.

Η… τραγική ειρωνεία της ιστορίας είναι πως ο κ. Ζώης στερήθηκε της δυνατότητας να είναι στη νέα βουλή από έναν νόμο που ο βασικός του εμπνευστής ήταν ο πολιτικός του προϊστάμενος στο υπουργείο Εσωτερικών (όταν ο Λαρισαίος ήταν υφυπουργός Εσωτερικών) και καλός του φίλος, Προκόπης Παυλόπουλος!

Γιατί όμως έχασαν την έδρα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες;

Το ελάχιστο ποσοστό για την εκλογή έδρας από την πρώτη κατανομή στο νομό είναι το 12.5%. Εκ των πραγμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονταν το 25.01% για να λάβει την δεύτερη έδρα. Εφόσον αυτό επιτεύχθηκε, τότε η έδρα θα «έφευγε» όχι από το τελευταίο κόμμα που εκλέγει βουλευτή στη Λάρισα, δηλαδή το Κ.Κ.Ε. αλλά το πρώτο στη λίστα.

Αυτό θα ήταν το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που δεν έπιανε το «μέτρο» του  12,5%. Εφόσον όμως το έπιασε, η έδρα θα χάνονταν από το αμέσως επόμενο στην κατάταξη, δηλαδή τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Με λίγα λόγια, εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο νομό Λάρισας δεν τερμάτιζαν τέταρτοι αλλά πέμπτοι, θα διατηρούσαν την έδρα!

Αυτά μόνον ένας Παυλόπουλος μπορούσε να τα σκαρφιστεί!

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις