ΕΛΛΑΔΑ

Ομαλά ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος η Ελλάδα

Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες για την κρισιμότερη από τη Μεταπολίτευση εκλογική αναμέτρηση στη χώρα.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης βρέθηκαν η ελληνική οικονομία, το Μνημόνιο, η τήρηση των συμφωνηθέντων για την παροχή βοήθειας προς τη χώρα και τα σενάρια εξόδου από τη ζώνη του ευρώ.

Να σημειωθεί ότι επειδή οι εκλογές αυτές διενεργούνται πριν τη συμπλήρωση 18 μηνών από τις προηγούμενες, ο εκλογέας δεν βάζει σταυρό προτίμησης.

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα αναμένεται περίπου στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής, ενώ λόγω της λίστας, άμεση θα είναι και η ανάδειξη των βουλευτών που εκλέγονται.

Πάντως, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του εκλογικού συστήματος, κάποιες έδρες θα αλλάζουν «χέρια» έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση συμμετέχουν 21 συνδυασμοί και 58 ανεξάρτητοι- μεμονωμένοι υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 4.873.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου συμμετείχαν 31 συνδυασμοί, 52 ανεξάρτητοι υποψήφιοι και 6.500 υποψήφιοι.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί έγινε η πρώτη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη:

«Πριν από δύο ώρες ξεκίνησε κανονικά η εκλογική διαδικασία. Δήμοι, Περιφέρειες και υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών είναι στη θέση τους. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα και δέχονται τους εκλογείς. Όλα βαίνουν κανονικά, όπως είχαν προβλεφθεί και προετοιμαστεί.»

(in.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις