ΕΛΛΑΔΑ

Τραυματίστηκαν πυροσβέστες στα πύρινα μέτωπα

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κεφαλόβρυσο, στην Πάτρα, ενώ δύο πυροσβέστες τραυματίσθηκαν κατα την διάρκεια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στη Δροσιά Κερατέας και πήρε διαστάσεις.

Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται τώρα στο Θυμάρι Παλαιάς Φώκαιας, με κατεύθυνση προς Σούνιο.Παράλληλα…νέες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στο Μαραθώνα και την Παλλήνη στην Αττική.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και πλέον στην περιοχή επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 48 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και 30 άτομα εθελοντες του στρατού πεζοπόρο τμήμα.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέου στην περιοχή. Παράλληλα, το πυροσβεστικό προσωπικό του νομού Αττικής έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή. Κλειστή είναι η Αναβύσσου – Λαυρίου.

Η Πυροσβεστική τονίζει πως λόγω το ότι η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε μικτή οικιστική ζώνη, προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ζωής των πολιτών και του αστικού ιστού της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.

Ακόμη παρακαλεί τους οδηγούς χημάτων να αποφεύγουν να κινούνται στις περιοχές της πυρκαγιάς προκειμένου να διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Σε κάθε περίπτωση, συνίσταται οι κάτοικοι να επιδεικνύουν ψυχραιμία και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.

prionokordela.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις