ΛΑΡΙΣΑ

Το ΓΕΩΤΕΕ απαντά στον Ζώη για το θέμα των επιδοτήσεων

Απάντηση εξέδωσε το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας με αφορμή τα όσα είπε ο υπ. Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης για το θέμα της περικοπής ή μη των αγροτικών επιδοτήσεων σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «ως γνωστό το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. είναι από  τον ιδρυτικό του Νόμο, Ν.Π.Δ.Δ., υπεύθυνο ως σύμβουλος της Πολιτείας για τη χάραξη της πολιτικής στον πρωτογενή, δευτερογενή τομέα και τον τομέα των υπηρεσιών της Αγροτικής Οικονομίας (με την ευρεία έννοια του όρου).

Οι παρεμβάσεις  του ΓΕΩΤΕΕ αναφέρεται κυρίως

  • —  Στην πρωτογενή φυτική και ζωική παραγωγή, καθώς και την αλιεία – υδατοκαλλιέργειες.
  • —  Στη μεταποίηση των αγροτικών (φυτικών και ζωοκομικών) και αλιευτικών προϊόντων και την παραγωγή και διάθεση ελεγμένων και ασφαλών τροφίμων.
  • —  Στην δασική παραγωγή (εκμετάλλευση δασών, βελτίωση ορεινών βοσκοτόπων, διαχείριση άγριας πανίδας και αξιοποίηση δασοκομικών προϊόντων).
  • —  Στην διαχείριση του αγροτικού  περιβάλλοντος.

Το  ΓΕΩΤΕΕ  ουδέποτε αναμείχθηκε σε πολιτικές διαμάχες μεταξύ κομμάτων και υποψηφίων , κατά καιρούς έχει εκφράσει επίσημα τις θέσεις του για την πορεία της ΚΑΠ ,των εκτροπών που δημιούργησε η λαθεμένη εφαρμογή των πολιτικών της  για την ελληνική γεωργία και για τον αγροτικό κόσμο , είναι αυτή που οδήγησε τη χώρα στο τεράστιο  έλλειμμα του αγροτικού ισοζυγίου και στην ραστώνη  τον έλληνα παραγωγό .

Την  απάντηση που ψάχνει ο κ Ζώης από το ΓΕΩΤΕΕ θα πρέπει να την αναζητήσει από την προσωπική του πορεία ως βουλευτής και υπουργός   από τις επισκέψεις και παραστάσεις που έκανε ή δεν έκανε  , τόσο σε επίπεδο του παραρτήματος  ΓΕΩΤΕΕ κεντρικής Ελλάδος όσο και σε επίπεδο κεντρικού ΓΕΩΤΕΕ.

Την απάντηση πιστεύουμε  πως επίσημα με γνώση των νόμων και των κανονισμών της ΕΕ,  του την έχει δώσει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος των Επιτροπών Γεωργίας και Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γιώργος Παπαστάμκος από την  εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας (16/6/2012 σελ. 22) όπου αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ρήξη στις σχέσεις ΕΕ-Ελλάδος δίνει το δικαίωμα στα θεσμικά όργανα της Ένωσης να ενεργοποιήσουν κυρώσεις κατά της Ελλάδος. Σε μία τέτοια απευκταία κατάσταση , οι πόροι των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων προς την Ελλάδα , για την περίοδο 2014-2020 , θα τεθούν σε αμφισβήτηση.

Αυτό θα σημάνει επενδυτική ασφυξία για την χώρα μας. Ιδιαίτερα θα πληγεί η Ελλάδα της υπαίθρου………».

Καταλήγοντας θεσμικά και για την αποκατάσταση της όποιας  αλήθειας η πρόσκληση του ΓΕΩΤΕΕ στο κ Ζώη ως βουλευτή ή ως πολιτευτή είναι ανοικτή για την συζήτηση των καυτών θεμάτων που απασχολούν των γεωτεχνικό κόσμο και την ελληνική γεωργία.»

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις