ΕΛΛΑΔΑ

Παπανδρέου σε Guardian: Υποστηρίζει τον Σαμαρά!

«Εύχομαι νίκη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που μπορούν να σχηματίσουν ένα σταθερό συνασπισμό και ως εκ τούτου να δουν πώς μπορούν να βελτιώσουν τα μέτρα λιτότητας», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός στην εφημερίδα Guardian.

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει επίσης ότι απαιτείται βεβαιότητα και καθαρή πορεία, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους οι Έλληνες. «Η Ευρώπη πρέπει επίσης να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», λέει ο κ. Παπανδρέου επικρίνοντας τις «πρόχειρες λύσεις» που έχουν επιλεγεί για την αντιμετώπιση της κρίσης έως τώρα.

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι μία από τις ειρωνείες των εκλογών είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου στην ουσία υποστηρίζει τον πολιτικό του αντίπαλο Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Παπανδρέου εκτιμά ότι τα προβλήματα της Ελλάδας θα εμφανιστούν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ τονίζει ότι οι αγορές θα πίεζαν τη χώρα ανεξαρτήτως μέτρων μέχρι η Ευρώπη να διορθώσει τις εσωτερικές της αντιφάσεις.

Σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή είχε πει στην τρόικα ότι ενώ υπήρχε η βούληση για την εφαρμογή των μέτρων δεν υπήρχε η διοικητική ικανότητα. «Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε το Google Earth για να εντοπίσουμε πισίνες και τους λογαριασμούς ρεύματος για το φόρο ακινήτων, διότι δεν είχαμε μία δημόσια διοίκηση ικανή να φέρει εις πέρας τέτοια πράγματα», λέει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τέλος, υπερασπίζεται την απόφασή του να προτείνει δημοψήφισμα, επαναλαμβάνοντας ότι οι Σαρκοζί και Μέρκελ ήταν ενήμεροι για τις προθέσεις του, με την πιθανότητα δημοψηφίσματος να συζητείται από το καλοκαίρι του 2011, όπως αποκαλύπτει. Ο κ. Παπανδρέου κάνει την εκτίμηση ότι ένα δημοψήφισμα όταν το είχε προτείνει θα είχε αφαιρέσει την αβεβαιότητα που στοιχειώνει την Ελλάδα και την Ευρώπη σήμερα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις