ΛΑΡΙΣΑ

«Όχι στο λόμπι της δραχμής» λέει ο Μάξιμος

“Η χώρα στις 18 Ιουνίου χρειάζεται κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ και θα επαναδιαπραγματευτεί σε ρεαλιστική βάση το μνημόνιο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο λόμπι της δραχμής να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια νέα εθνική καταστροφή.

Όταν ευθέως πλέον, ευρωπαίοι ηγέτες, όπως ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για δυνάμεις εντός ΕΕ που αναζητούν την ευκαιρία για την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, θα τους δώσουμε την αφορμή με την καταγγελία του μνημονίου;” τόνισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην κατάμεστη αίθουσα του ΟΥΗΛ.

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στη Λάρισα εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι “παίζει με τη φωτιά τζογάροντας με το ευρώ, το οποίο δεν θεωρεί φετίχ και φλερτάροντας με την επάνοδο στη δραχμή παίζει με το μέλλον της χώρας”. Όπως χαρακτηριστικά είπε “ο επικεφαλής των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως καρικατούρα του Ανδρέα Παπανδρέου. Ίσως επηρεάστηκε από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, τους άλλοτε συμβούλους του Άκη Τσοχατζόπουλου και τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές που μετακόμισαν από την Ιπποκράτους στην Κουμουνδούρου. Το 1981, όμως ο Καραμανλής άφησε τα ταμεία γεμάτα με χρήμα και όχι ποντίκια.

Η Ελλάδα μόλις είχε μπει στην ΕΟΚ από την οποία εισέρρευσε πακτωλός χρημάτων. Και όταν και αυτά κατασπαταλήθηκαν, ο Ανδρέας τράπηκε σε δανεικά. Σήμερα όμως τέλειωσαν και τα δανεικά. Η κοινωνική πολιτική με δανεικά μας τελείωσε. Περιθώρια άλλου λαϊκισμού δεν υπάρχουν”.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε με έμφαση ότι μονομερείς ενέργειες, όπως η καταγγελία του μνημονίου, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ και αναφέρθηκε στον κίνδυνο να χαθούν οι αγροτικές ενισχύσεις στη νέα περίοδο της ΚΑΠ 2014-2020 με ότι αυτό θα σήμαινε για τον αγροτικό κόσμο. Δυστυχώς, το λόμπι της δραχμή είτε αγνοεί είτε αδυνατεί να δει τον κίνδυνο για τη χώρα.

Η κατηγορηματική, όμως, δήλωση του Αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου και μέλους των Επιτροπών Γεωργίας και Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργου Παπαστάμκου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Είναι κόλαφος για όσους παίζουν με το μέλλον των αγροτών, παίζουν με την Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Παπαστάμκος “θα κινδυνεύσει με αφανισμό η αγροτική Ελλάδα, δεδομένου ότι, πέραν της απώλειας των ενισχύσεων των υποδομών και των επενδύσεων για τους Έλληνες αγρότες, θα στερηθούμε τις άμεσες ενισχύσεις προς τους Έλληνες παραγωγούς κατά την προγραμματική περίοδο της νέας ΚΑΠ”.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στην ισχυρή βούληση της ΝΔ να πατάξει την εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη την πολιτική τους ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι το μόνο ανάχωμα στους κινδύνους για τη χώρα από τον αριστερό λαϊκισμό και κάλεσε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, όπου μεγάλο μέρος αυτών ψήφισε με βάση την οργή, τώρα να ψηφίσουν με βάση τη λογική τη ΝΔ.

Μάλιστα τόνισε με έμφαση “Κάποιο που δηλώνουν καραμανλικοί και χτυπούν πισώπλατα τη ΝΔ ας έχουν υπόψιν τους τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ότι κάθε ψήφος σε μικρότερα κόμματα της ευρύτερης κεντροδεξιάς είναι ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ, ψήφος στην αριστερά,

Ο κ. Χαρακόπουλος ολοκλήρωσε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος λέγοντας ότι η ΝΔ είναι η μόνη ελπίδα για την παραμονή στο ευρώ, για ασφάλεια και σταθερότητα στη χώρα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις