ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ξεκινάει το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο σε Λάρισα και Βόλο

Πρώτες θεματικές ενότητες η νεώτερη ιστορία και η νομική

Συστάθηκε στη Θεσσαλία η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πολίτες Εν Γνώσει» που σκοπό θα έχει την ανάδειξη των σύγχρονων κοινωνικών θεμάτων και προβλημάτων καθώς την διατύπωση προτάσεων αντιμετώπισης.

Ο εν λόγω εκπαιδευτικό φορέας θα οργανώσει αρχικά στις πόλεις της Λάρισας και του Βόλου το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο μια δομή που απευθύνεται σε όλες ανεξαιρέτως τις ηλικίες και το εκπαιδευτικό επίπεδο των ενδιαφερομένων.

Για το α’ έτος που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2012 και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2013 (σε σύνολο 26 εβδομαδιαίων 3ωρων συναντήσεων) οι Σπουδαστές του Ελεύθερου Πανεπιστημίου θα μπορούν να παρακολουθήσουν θεματικές ενότητες, όπως αυτές της Νεότερης, Πολιτικής, Οικονομικής, Θρησκευτικής και Τοπικής ιστορίας, με την σύγχρονη προσέγγιση και ανάλυση γνωστών Ακαδημαϊκών.

Επίσης μια δεύτερη θεματική ενότητα που θα αναπτυχθεί θα είναι αυτή της Νομικής, αναλύοντας κυρίως το Εργατικό και Οικογενειακό Δίκαιο.

Οι «Πολίτες Εν Γνώσει» θεσμοθέτησαν και την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή όπου επικεφαλής θα είναι ο γνωστός συγγραφέας και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος βάζοντας θεμέλια για την άριστη και αξιόπιστη λειτουργία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου.

Το προσωρινό Δ.Σ. των «Πολιτών Εν Γνώσει» απαρτίζουν οι παρακάτω:

Νίκος Τζούμας – Διοίκηση Επιχειρήσεων – Πρόεδρος

Βασιλική Τσιφωντίδου – Διακοσμήτρια (Πρόεδρος της Ένωσης Διακοσμητών Κεντρικής Ελλάδας) – Αντιπρόεδρος

Δήμητρα Μπαράτση – Ηθοποιός – Γραμματέας

Σταύρος Πετμεζάς – Στρατιωτικός – Ταμίας

Αργύρης Ζαφειρίδης – Καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας – Μέλος

Οι Πολίτες Εν Γνώσει όπως και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Ακαδημία των Πολιτών και το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο αντίστοιχα.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2421077433 στο e-mail : politesengnosei@gmail.com ή να επισκέπτονται τα γραφεία κάθε Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη από τις 6 έως τις 9 στη Λάρισα, στον Πολυχώρο του ΜΥΛΟΥ και στο Βόλο, στην οδό Ανθίμου Γαζή 131 στον α’ όροφο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις