ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Την Κυριακή ο λαός μας θα νικήσει το φόβο

«Άνοιγμα» στους αναποφάσιστους και επίθεση στον Αντ. Σαμαρά εξαπέλυσε από την πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Την Κυριακή τελειώνουν τα ψέματα επιστρέφει η κυριαρχία στον λαό μας. Ο λαός μας δίνει απάντηση στο μοναδικό πραγματικό δίλημμα της κάλπης που είναι: ελπίδα ή φόβος. Και εσείς απαντάτε ελπίδα, αισιοδοξία, δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο λαός θα επιφυλάξει την Κυριακή την απάντηση που αξίζει στον πρόεδρο της ΝΔ. «Γιατί ο λαός μας έχει αξιοπρέπεια και νοημοσύνη. Γνωρίζει ότι ο εκφοβισμός είναι ο τελευταίος σπασμός των ηττημένων. Ότι ο φόβος είναι το τελευταίο όπλο των απελπισμένων» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Χαρακτήρισε «πλασιέ» των δανειστών τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο και υπογράμμισε ότι ο λαός μας δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς των δανειστών. Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα και στους αναποφάσιστους και αναρωτήθηκε εάν θέλουν ένα «ασταθή, ανασφαλή και παραπαίοντα» πρωθυπουργό. «Θέλουμε να ξαναδοκιμάσουμε εάν μπορούν να διαπραγματευτούν για την Ελλάδα οι σημαδεμένοι της λίστας Χριστοφοράκου;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον είπε ότι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά δεν θυμίζει σε τίποτα το κόμμα μέχρι πρότινος και την παρομοίασε με την ΕΡΕ της δεκαετίας του 1950.

«Θέλουμε να τους ξαναδούμε τη Δευτέρα στην εξουσία; Τον κ. Σαμαρά, την κυρία Μπακογιάννη, και τους άλλους που τους κρύβουν για να μην τους θυμόμαστε; Αυτό θέλουμε; Τον Μάκη Βορίδη υπουργό; Τον Άδωνι Γεωργιάδη υφυπουργό; Τον Παναγιώτη Ψωμιάδη υπουργό; Για να συνεργάζεται με την «αδελφή κεντροδεξιά παράταξη της Χρυσής Αυγής», όπως ο ίδιος μας απείλησε;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον λαό να τους απορρίψει.

Αναφέρθηκε σε έντονο ύφος και στο σημερινό δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times που καλούσε τους Έλληνες να μην τον ψηφίσουν. «Μόλις σήμερα. Παρενέβησαν ξεκάθαρα τ’ αφεντικά τους στην εκλογική διαδικασία. Με τον κατάπτυστο πρωτοσέλιδο λίβελο στα ελληνικά. Της γερμανικής έκδοσης των Financial Times. Φοβήθηκε η κυρία Μέρκελ την απόφαση του ελληνικού λαού. Με τη συγκλονιστική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Αθήνα, χτες. Και απάντησε η ίδια απευθείας στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, σήμερα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

real.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις