ΛΑΡΙΣΑ

«Ταπεινού επιπέδου οι απειλές περί διακοπής των αγροτικών επιδοτήσεων»!

Να  ανασκευάσουν έστω και την τελευταία στιγμή ζήτησε ο Χρήστος Ζώης από τον Μάξιμο Χαρακόπουλο αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά

Κατηγορηματικός ήταν το μεσημέρι της Παρασκευής από τη Λάρισα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομό κ. Χρήστος Ζώης, κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις τόσο του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ίδιου του προέδρου του κόμματος ότι στην περίπτωση που η Ελλάδα εξέλθει του ευρώ, θα διακοπούν αμέσως οι αγροτικές επιδοτήσεις.

Ο κ. Ζώης, αφού επεσήμανε ότι «θα υπάρχει ευρώ και την επόμενη μέρα», τόνισε ότι ορισμένοι προχωρούν πλέον και στην κατατρομοκράτηση ειδικών ομάδων πληθυσμού. Όπως ανέφερε, η Κοινή Αγροτική Πολιτική αφορά στο σύνολο των χωρών μελών της Ευρωπαικής Ενωσης, ανεξάρτητα του νομίσματος που κάθε χώρα διαθέτει.

«Αυτές οι ταπεινού επιπέδου απειλές ξεπερνούν πλέον τα εσκαμμένα», τόνισε ο Χρήστος Ζώης. «Θα πρέπει να ανασκευάσουν άμεσα και να γνωρίζουν ότι η σιωπή τους αν συνεχιστεί θα αποδεικνύει ότι ψεύδονται»!

Ο κ. Ζώης έλαβε μέρος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Λάρισας τω Ανεξάρτητων Ελλήνων, μαζί δηλαδή με τους Βασίλη Κόκκαλη,Κατερίνα Αθανασίου, Χαράλαμπο Παπασπύρο, Θανάση Μαργαρίτη, Αλέξανδρο Γεωργούλα, Ιωάννα Γιαννούση, Βάνα Κυρλόγλου, Ελένη Ντουρουντάκη, Αχιλλέα Αργατζόπουλο και Μάριο Ιωαννίδη.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου τόνισε ακόμα ότι είναι εφικτός ο στόχος της καράληψης της τρίτης θέσης στις επικείμενες εκλογές, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα στους Ανεξάρτητους Έλληνες να λάβουν διερευνητική εντολή, την οποία και θα αξιοποιήσουν με τον πλέον υπεύθυνο τρόπο.

Την κεντρική εισήγηση εκφώνησε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος για τη Θεσσαλία κ. Σακελάρης ο οποίος ανέφερε τα εξής:

«Με την ευκαιρία της λήξης της προεκλογικής περιόδου σας καλέσαμε και πάλι εδώ για μια τελευταία επικοινωνία πριν την κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής, που θα καθορίσει την τύχη της χώρας και των οικογενειών μας για την επόμενη δεκαετία.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο Ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε και μας ανακήρυξε σε τέταρτη πολιτική δύναμη. Με συναίσθηση αυτής της εμπιστοσύνης, συνεχίσαμε τον αγώνα μας μέσα σε ένα ζοφερό κλίμα τρομοκρατίας και παραπληροφόρησης.

Δεν σταματήσαμε να περιδιαβαίνουμε όλο το Νομό ενημερώνοντας τους πολίτες και για το πρόγραμμά μας αλλά και για τα ψευτοδιλήμματα των πρώην «μεγάλων» κομμάτων που μόνο σκοπό έχουν να φοβίσουν και να οδηγήσουν τον ψηφοφόρο στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όχι το αποτέλεσμα που είναι ωφέλιμο για το λαό, αλλά αυτό που έχουν σχεδιάσει για μας τα ισχυρά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να αυξήσουν τα κέρδη τους και να αρπάξουν την περιουσία της χώρας σε εξευτελιστικό αντίτιμο.

 

Στην προσπάθεια αυτή γίναμε στόχος. Οι εκπρόσωποι των δανειστών χρησιμοποίησαν όλα τα ενδεδειγμένα για την περίπτωση όπλα. Προσπάθησαν να μας απομονώσουν από τα ΜΜΕ, μας πέταξαν λάσπη και με ερασιτεχνισμό επιχείρησαν να μας εμπλέξουν σε αστείες καταστάσεις.  Τελικά όμως δεν ήταν δυνατόν να σιγήσουν τη φωνή των εκατομμυρίων οργισμένων Ελλήνων που είδαν με απόγνωση, μέσα σε τρία μόλις χρόνια, να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής και των μέλλον των παιδιών μας να είναι αβέβαιο.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα που προτείνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ορθολογιστικό και βασίζεται σε μέτρα για όφελος του πολίτη. Με αιχμή του δόρατος το οικονομικό πρόγραμμα, παρουσιάζουμε εφικτές λύσεις που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα έξω από το αδιέξοδο και την κατήφεια. Ζητάμε την άμεση διεκδίκηση του Γερμανικού κατοχικού δανείου, την κήρυξη της ΑΟΖ με επακόλουθο την άμεση διαπραγμάτευση του φυσικού μας πλούτου. Με τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, θα ελέγξουμε το σύνολο του χρέους και θα πληρώσουμε μόνο τα νόμιμα και όχι τις τοκογλυφίες και τις ζημιές του διεθνούς τραπεζικού συστήματος. Παράλληλα θα στραφούμε σε νέες αγορές (Κίνα – Ρωσία) σε προσπάθεια να απεγκλωβίσουμε τη χώρα από τα μονοπώλια που στραγγαλίζουν την οικονομία μας.

Η ανακούφιση της οικονομίας θα δώσει στη Χώρα τη δυνατότητα να αναδιοργανωθεί γρήγορα και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Τα μέτρα που έχουμε μελετήσει για την απαλλαγή του πληθυσμού από την ύφεση και την είσοδο σε ανάπτυξη  περιλαμβάνουν κούρεμα τραπεζικών δανείων φυσικών και νομικών προσώπων, αναστολή πλειστηριασμών, πάγωμα των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα, κατάργηση έκτακτων εισφορών επί της ακινήτου περιουσίας και κατάργηση ΦΠΑ στην οικοδομή. Στόχος είναι να επανεκκινήσουμε την οικοδομή από την οποία έβγαζαν μεροκάματο χιλιάδες επαγγελματίες.

Ζητάμε την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 15%,  5% ΦΠΑ σε τουριστικές, ναυτιλιακές, αγροτικές – κτηνοτροφικές – αλιευτικές δραστηριότητες  και ειδικό φορολογικό καθεστώς σε νησιά, παραμεθόριες και ορεινές περιοχές. Η αγορά παίρνει μπροστά, ο τουρισμός ενισχύεται έναντι των ανταγωνιστών μας, η παραγωγή ενισχύεται και το Κράτος θα έχει νόμιμα έσοδα που ο πολίτης θα μπορεί να πληρώνει.

Η αλλαγή του φορολογικού συστήματος σε ένα πιο δίκαιο, η προστασία των εξαγωγών, η προσέλκυση της Ποντοπόρου Ελληνικής Ναυτιλίας και η Δίωξη παραεμπορίου θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας.

 

Και δεν μένουμε στον οικονομικό τομέα. Έχουμε ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα για όλες τις εγκαταλελειμμένες από χρόνια πτυχές της κοινωνίας.

Η πρώτη προτεραιότητα είναι η ανασύσταση της Δημόσιας Διοίκησης για να αποκατασταθεί η λειτουργία του Κράτους. Η μηχανογράφηση υπηρεσιών και λειτουργιών, η αποτελεσματική αλλά με ανθρωπιά αντιμετώπιση του θέματος του μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων και η ειλικρινής συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, θα δημιουργήσουν την υποδομή για ένα αποτελεσματικό κράτος, που εξυπηρετεί τους πολίτες που το πληρώνουν. Με την κατάλληλη υποδομή θα είναι επιτέλους εφικτή η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και η αύξηση των εσόδων του κράτους με δίκαιο τρόπο.

Η παιδεία πρέπει να εφοδιάζει τους νέους με προσόντα για επαγγελματική και κοινωνική αποκατάσταση. Η έρευνα πρέπει να προωθηθεί και να διασυνδεθούν τα πανεπιστήμια με την αγορά εργασίας. Η προσέλκυση ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα σταματήσει τη διαρροή συναλλάγματος στο εξωτερικό και θα αποτελέσει πόλο οικονομικής ανάπτυξης και προσέλκυσης φοιτητών από το εξωτερικό στη χώρα που γέννησε τις επιστήμες.

Προτείνουμε σειρά πρακτικών μέτρων για την τόνωση του Τουρισμού, αλλά και την ενίσχυσή του με νέες μορφές που σήμερα αγνοούνται. Δίνουμε σημασία στην εμπορική μας ναυτιλία και πιστεύουμε πως μπορούμε να επαναφέρουμε τον Ελληνικό Εμπορικό Στόλο στην πρώτη θέση διεθνώς.

Έχουμε σχεδιάσει την επαναφορά της πρωτογενούς παραγωγής, για να επανέλθουμε στη στρατηγικής σημασίας αυτάρκεια τροφίμων και φυσικά στην εξαγωγή των αναγνωρισμένων Ελληνικών προϊόντων με την υποστήριξη του κράτους.

Το σχεδιαζόμενο Υπουργείο Εργασίας, Υγείας & Ασφαλίσεως θα αντιμετωπίσει ίσως τα σημαντικότερα κοινωνικά προβλήματα. Είναι εφικτό όμως, με μια σειρά λογικών μέτρων, να αποκατασταθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, να συνεργαστεί το κράτος με την Ιατρική και Φαρμακευτική κοινότητα, να προσελκύσουμε επενδύσεις στην υγεία και στον τομέα της έρευνας και να αποκαταστήσουμε την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Έχουμε στόχο την αποκατάσταση της διαβρωμένης υποδομής της χώρας με πρόγραμμα κατασκευών Νέων Υποδομών (Εθνικές Οδοί, Λιμάνια, Σιδηρόδρομοι, Μεγάλα Αεροδρόμια). Κεφαλαιώδους σημασίας είναι η καθιέρωση της σχεδόν ανύπαρκτης ενεργειακής πολιτικής, και ο έλεγχος του κράτους στις επιχειρήσεις που έχουν πλουτοπαραγωγικές πηγές και τα δίκτυα διανομής (νερού, ηλεκτρικής ενέργειας, πετρελαίου, φυσικού αερίου). Η ανασύσταση του ΙΓΜΕ θα μας επιτρέψει να αποκαλύψουμε και να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό μας πλούτο.

Ειδικά μέτρα θα παρθούν και για την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για την προστασία της χώρας και την ασφάλεια των πολιτών της.

Έχει ήδη δηλωθεί σε κάθε τόνο η μεταναστευτική πολιτική μας, με στόχους τη δραστική αλλαγή του πολύ χαλαρού Κώδικα Ιθαγένειας, την καταγραφή και διαχείριση του υπάρχοντος πληθυσμού μεταναστών, την ενίσχυση της αστυνόμευσης και φύλαξης των συνόρων, την αντιστροφή του ρεύματος παράνομης μετανάστευσης, τον καθορισμό μέγιστου ποσοστού μεταναστών επί του συνολικού πληθυσμού, εφόσον είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο και φυσικά ενεργοποίηση του προγράμματος ολικής απέλασης λαθρομεταναστών.

 

Τα παραπάνω μέτρα δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας. Δεν είναι φαντασία. Είναι διεθνής πρακτική. Εμείς μπορούμε να τα εφαρμόσουμε γιατί δεν χρωστάμε σε κανένα, δεν υπογράψαμε χαρτιά που δε διαβάσαμε, δεν είμαστε υπάλληλοι δανειστών.

 

Είμαστε υπέρ της Ευρώπης, αλλά ονειρευόμαστε τη θέση της Ελλάδας ως ομότιμο εταίρο και όχι υποτελή κάποιας «μεγάλης δύναμης». Έχουμε αποδείξει ότι οι αγώνες μας είναι αγνοί και πηγάζουν από το λαό που έχει συμμετάσχει ενεργά στη διαμόρφωση της Εθνικής μας Ανταπάντησης στο μνημόνιο. Και γνωρίζουν όλοι ότι η πρότασή μας είναι υλοποιήσιμη και μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο που την οδηγούν.

 

Καταλήγοντας, θέλουμε και πάλι να σας ευχαριστήσουμε για τη στήριξη που μας δώσατε στον δύσκολο αγώνα μας και να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα τιμήσουμε τις εντολές του Ελληνικού Λαού, επιδιώκοντας τη συνεργασία για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας την επομένη των εκλογών.. »

(newsroom onlarissa.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις