ΛΑΡΙΣΑ

Νέος εξοπλισμός Ειδικών Σχολείων για το Δήμο Κιλελέρ

Ένα νέο έργο που θα συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών στον τομέα της εκπαίδευσης μέσω της προμήθειας εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων για το Δήμο Κιλελέρ, ενέταξε με απόφασή του στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός.

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας το έργο  «Προμήθεια εξοπλισμού Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για ΑμεΑ Δήμου Κιλελέρ», προϋπολογισμού 200.669,58€ ευρώ, εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία».

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Στόχος του έργου είναι να υποστηρίξει την παροχή ειδικής εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, τη βελτίωση των δεξιοτήτων, την επαγγελματική κατάρτιση και την ισότιμη κοινωνική εξέλιξη  των άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ικανότητες, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με νοητική υστέρηση.

Αυτό επιτυγχάνεται με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε τα Τμήματα αυτά να λειτουργήσουν ολοκληρωμένα και να εκπληρώσουν το βασικό τους στόχο, που είναι να συμπεριλάβουν και να επανεντάξουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα, μία υποχρέωση που προωθείται από το Σύνταγμα».

Ο περιφερειάρχης προέτρεψε όλους του φορείς που υλοποιούν έργα του ΕΣΠΑ να τρέξουν γρήγορα τις διαδικασίες έτσι ώστε οι κοινοτικοί πόροι να διαχυθούν γρήγορα στην τοπική οικονομία.

«Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα πρέπει να κινούμαστε με γρήγορους ρυθμούς και να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και πρέπει τα δύο πολύτιμα εργαλεία που έχουμε, που είναι ο άνθρωπος (εργαζόμενος) και ο χρόνος, να τα αξιοποιήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορά σε προμήθεια εξοπλισμού για κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών στο Ε.Ε.Ε.Κ. Λάρισας (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λάρισας), το οποίο στεγάζεται στους Αγ. Αναργύρους Δημοτικής Ενότητας Κραννώνα του Δήμου Κιλελέρ.

 

Πιο συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:

–  Υπολογιστές – συσκευές ήχου και εικόνας

–  Διαδραστικούς Πίνακες

–  Έπιπλα

–  Εξοπλισμό φυσιοθεραπείας

– Εξοπλισμό γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής

– Εξοπλισμό εργαστηρίων αυτόνομης διαβίωσης

– Εξοπλισμός εργαστηρίων κηπουρικής

– Εξοπλισμός εργαστηρίων μηχανολογίας – ηλεκτρολογίας

–  Ειδικός εξοπλισμός για παιδιά με κινητικά προβλήματα

–  Ειδικός εξοπλισμός για παιδιά με προβλήματα όρασης

– Λοιπός εξοπλισμός (για παιδικές χαρές, παραϊατρικά κλπ).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις