ΛΑΡΙΣΑ

Σε ασφαλιστικούς οργανισμούς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνεχίζοντας τις ενημερωτικές επισκέψεις τους παρέδωσαν στις διευθύνσεις του Ο.Α.Ε.Ε. και του Ο.Γ.Α. τις προγραμματικές δεσμεύσεις τους για τους ασφαλισμένους και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μεταξύ άλλων δεσμεύονται για:

  • Καθιέρωση ελάχιστης εγγυημένης κατώτατης σύνταξης για όλους τους Έλληνες πολίτες στα 800 ευρώ μικτά, ανεξαρτήτως κλάδου ασφάλισης.
  • Θεσμοθέτηση τεσσάρων κύριων ασφαλιστικών ταμείων ασφάλισης(συντάξεις και υγεία), (α)Δημοσίων Υπαλλήλων, (β) Ιδιωτικών Υπαλλήλων, (γ) Ένστολων, και (δ) Δικαστών, και δημιουργία ενιαίου Κεντρικού Φορέα Υγείας για όλους τους ασφαλισμένους.
  • Σταδιακή ελάφρυνση και απομείωση του ύψους εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών προς τα  Κύρια Ταμεία ασφάλισης με σκοπό στο πέρας της τετραετίας να μειωθούν κατά 10%.

Ο κ. Ζώης μιλώντας τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με ασφαλισμένους που βρίσκονταν για εξυπηρέτησή τους στα γραφεία των ασφαλιστικών οργανισμών ενημερώθηκε για ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό με άμεσες συνέπειες στην ίδια την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Χαρακτηριστικά στον Ο.Α.Ε.Ε. από 70 υπαλλήλους στο παρελθόν σήμερα εξυπηρετούν τους ίδιους και περισσότερους ασφαλισμένους μόνο 25.

Ο χρόνος εξέτασης φακέλου για την απόδοση της σύνταξης είναι από 3 έως 7 μήνες, ενώ η έλλειψη εξοπλισμού δυσχεραίνει την εργασία των εργαζομένων εις βάρος και των ασφαλισμένων.

Ο κ. Ζώης εξέφρασε τον προβληματισμό του σε σχέση με το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος δεδομένου και του κουρέματος κατά 12 δις Ευρώ των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και της γενικότερης κατάστασης της οικονομίας και της αγοράς λόγω της κρίσης και των συνεπειών από την εφαρμογή του μνημονίου.

Προς ενίσχυση των απόψεων του ο κ. Ζώης ενημερώθηκε ότι έχουν αυξηθεί οι καθυστερήσεις των εισφορών και η ταμειακή ενημερότητα έχει πέσει στο 55%, με ότι συνεπάγεται αυτό για την δυνατότητα περίθαλψης των ασφαλισμένων.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις