ΛΑΡΙΣΑ

Προς ολοκλήρωση βαίνει η παράκαμψη Ομολίου

Σύμβαση για τα έργα αποκατάστασης απορροής των όμβριων υδάτων

Προς την ολοκλήρωσή του οδεύει το έργο της παράκαμψης του Ομολίου το οποίο θα διευκολύνει την πρόσβαση προς τα παράλια αναβαθμίζοντας τις συγκοινωνιακές υποδομές της περιοχής.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβασης κατασκευής στο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Μετατόπιση Αγωγών Ύδρευσης και Συμπλήρωση Έργων Αποκατάστασης της Απορροής των Όμβριων στην Παράκαμψη Ομολίου», αρχικού προϋπολογισμού 330.000,00 ευρώ και ποσού σύμβασης 130.393,16 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για μια περιβαλλοντική παρέμβαση που έχει σαν στόχο την αντιπλημμυρική προστασία των όμορων, με την παράκαμψη, ιδιοκτησιών από τα όμβρια ύδατα. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται στο σύνολό της η παράκαμψη του Ομολίου και παραδίδεται ένα ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο, που συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφοριακής ικανότητας στο παραλιακό μέτωπο».

Το έργο αφορά συμπληρωματικές εργασίες του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργου «Παράκαμψη Ομολίου» και σκοπό έχει την εκτέλεση εργασιών μετατόπισης των αγωγών ύδρευσης, σε όλο το μήκος του υπό κατασκευή δρόμου της παράκαμψης Ομολίου και περιλαμβάνει:

Α) για την πραγματοποίηση της κατά τμήματα απαραίτητης μετατόπισης των αγωγών ύδρευσης, σε όλο το μήκος του υπό κατασκευή δρόμου της παράκαμψης Ομολίου.

Β) την κατασκευή των απαραίτητων χωματουργικών και μικρών τεχνικών έργων για την ολοκληρωμένη και απρόσκοπτη κατάληξη των ομβρίων υδάτων της ανάντι και κατάντι της παράκαμψης λεκάνης απορροής προς τον Πηνειό ποταμό, χωρίς να ελλοχεύει κίνδυνος πλημμύρας για τις παρόδιες ιδιοκτησίες (αγροικίες, αγροτοαποθήκες, ποιμνιοστάσια, κλπ) και κατ΄ επέκταση κίνδυνος για τον υπό κατασκευή δρόμο. Συγκεκριμένα θα κατασκευασθεί αποστραγγιστική τάφρος μήκους 800μ. τραπεζοειδούς διατομής, θα κατασκευαστούν σωληνωτοί οχετοί και μικροί τοίχοι αντιστηρίξεως στις θέσεις των κιβωτοειδών οχετών που χρησιμοποιούνται ως κάτω διαβάσεις. Ακόμα θα πραγματοποιηθεί διευθέτηση της κοίτης του ρέματος ανάντι και κατάντι της γέφυρας στη Χ.Θ. 0+700 και θα κατασκευαστεί μικρότερη χωμάτινη τάφρος σε όλο το μήκος του δρόμου στον πόδα του πρανούς ανάντι και κατάντι για τη σωστή αποστράγγιση των ομβρίων προς τους μεγαλύτερους αποδέκτες.

Γ) την αποκατάσταση της προσβασιμότητας των παροδίων προς τις ιδιοκτησίες τους, λόγω της πολύ μεγάλης υπερύψωσης του υπό κατασκευή δρόμου από το φυσικό έδαφος και της δυσχέρειας πρόσβασης που προκαλείται λόγω της κατασκευής τόσο της μικρότερης όσο και της μεγαλύτερης τάφρου.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και Κύριος του έργου η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν παρόντες η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας ο δ/ντης Τεχνικών Έργων κ. Χρήστος Λυτροκάπης και ο ανάδοχος της κατασκευάστριας εταιρίας κ. Μπουφίκος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις