ΛΑΡΙΣΑ

«Όλα στο τραπέζι στο ΠΑΣΟΚ από το βράδυ της Κυριακής» λέει ο Σκανδαλίδης από τη Λάρισα

Για τρεις πιθανούς δρόμους που ενδέχεται να ακολουθήσει η χώρα μας μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, έκανε λόγο από τη Λάρισα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο κ. Σκανδαλίδης επετέθη κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας πως ο δρόμος που ακολουθεί θα οδηγήσει τη χώρα σε μία «τριτοκοσμική περιπέτεια» ενώ για τη Νέα Δημοκρατία είπε πως επιθυμεί να «συνεχιστούν ολοένα και περισσότερο οι τακτικές σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής που χάραξαν οι Μέρκελ και Σαρκοζί.

Φωτογραφίζοντας το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είπε επίσης ότι «όποιος ισχυρίζεται πως θα πάρει το λαό μαζί του και θα τον οδηγήσει στα βράχια, θα υπηρετήσει πολύ κακά την πατρίδα».

Ο τρίτος δρόμος που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό είναι ένας «προοδευτικός ευρωπαϊκός δρόμος με πραγματική αξιοποίηση των θετικών σημείων της σύμβασης που κανείς δε μπορεί να αγνοήσει».

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε ο κ. Σκανδαλίδης εγγυάται τη δυνατότητα της χώρας να βγει από το μνημόνιο το 2015, σημειώνοντας ωστόσο σειρά πρωτοβουλιών που πρέπει να ληφθούν όπως η αναθεώρηση των όρων της σύμβασης με παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής για μία τριετία».

Σε κάθε περίπτωση υποστήριξε πως «αυτή την πρόταση μπορεί να την υλοποιήσει μία κυβέρνηση ευρύτατης λαϊκής νομιμοποίησης που θα είναι οπλισμένη με μία λαϊκή ετυμηγορία που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη στους εταίρους μας».

Δήλωσε υπέρμαχος της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «είναι τιμή μας που υπογράψαμε τη δανειακή σύμβαση» ενώ διέψευσε τα σενάρια ανησυχίας για την Αγροτική Τράπεζα τονίζοντας πως «δε θα κινδυνέψουν οι περιουσίες των αγροτών, ούτε η ίδια η τράπεζα».

Για το μετεκλογικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές πως το ΠΑΣΟΚ ζητά την ψήφο «όχι για να μπει στην κυβέρνηση, αλλά να γίνει ο καταλύτης της πολιτικής σταθερότητας που θα διασφαλίσει την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ δήλωσε κατηγορηματικά ότι «αυτοί που νομίζουν ότι έχουν ξεμπερδέψει με το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν δει σωστά την ιστορία»για να προσθέσει πως από το βράδυ της Κυριακής στο ΠΑΣΟΚ θα τεθούν “όλα στο τραπέζι” ακόμη και η ηγεσία.

Για το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής εμφανίστηκε αισιόδοξος προβλέποντας ότι θα υπάρξουν «ρεύματα λογικής».

Ο κ. Σκανδαλίδης κατέληξε πως το ΠΑΣΟΚ παραμένει «δύναμη της πατριωτικής ευθύνης» που βάζει το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το κομματικό συμφέρον.

Newsroom onlarissa.gr / φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις